«Οχι» των ΗΠΑ σε Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Β. Κορέα

«Οχι» των ΗΠΑ σε Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Β. Κορέα

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην απόφαση να μην συγκαλέσει συνεδρίαση του Συμβουίου Ασφαλείας για τις πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας αποφάσισαν οι ΗΠΑ, καθώς δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα.

Μια τέτοια συνάντηση θα στείλει ένα μήνυμα στη Β. Κορέα ότι η διεθνής κοινότητα είναι δεν επιθυμεί να αντιδράσει, είπε εκπρόσωπος των ΗΠΑ, Nikki Haley

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ την Κυριακή και συμφώνησαν στην ανάγκη να αναληφθεί περαιτέρω δράση εναντίον της Βόρειας Κορέας, μετά από την πιό πρόσφατη εκτόξευση πυραύλου. Στη συζήτηση δεν τέθηκε ζήτημα στρατιωτικής παρέμβασης.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο Άμπε είπε ότι χαιρέτησε τη δέσμευση του Τραμπ στο θέμα της Βόρειας Κορέας και ότι ο ίδιος θα κάνει το παν δυνατόν να προστατεύσει τον λαό της Ιαπωνίας.

Η εκτόξευση πυραύλου που έλαβε χώρα το Σάββατο απέδειξε ότι η Βόρεια Κορέα έχει πλεόν την ικανότητα να πλήξει την ενδοχώρα των ΗΠΑ με διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους.

Σε ανεξάρτητη ανακοίνωση, ο εκπρόσωπος τύπου της ιαπωνικής κυβέρνησης είπε αργότερα ότι οι δύο ηγέτες δεν είχαν συζητήσει το ενδεχόμενο χρήσης στρατιωτικής δύναμης εναντίον της Βόρειας Κορέας, ούτε συζήτησαν ακριβώς τί θεωρούν ως όριο ή "κόκκινη γραμμή" που δεν πρέπει να παραβεί η Πιονγκγιάνγκ.

Πηγή: ΒΒC, REUTERS.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή