IWC Aquatimer Automatic 2000 Edition «35 Years Ocean 2000»

IWC Aquatimer Automatic 2000 Edition «35 Years Ocean 2000»

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ferdinand Alexander Porsche μπορεί να άφησε ιστορία στον κόσμο του design χάρη στην Porsche 911 που έφερε την υπογραφή του, είχε όμως και σημαντική συμβολή στον κόσμο της ωρολογοποιίας, εισάγοντας νέα υλικά και πρωτοποριακές ιδέες στη σχεδίαση φουτουριστικών μοντέλων για τον καρπό. Το 1982 σχεδίασε το Aquatimer Ocean 2000 για την IWC Schaffhausen. Με την avant-garde σχεδίασή του, το καταδυτικό αυτό ρολόι με τη μοναδική αντοχή στην πίεση, ήταν πολλά χρόνια μπροστά από την εποχή του.

IWC Aquatimer Automatic 2000 Edition «35 Years Ocean 2000»-1

Με αφορμή τον εορτασμό των 35ων γενεθλίων του στιλιστικού συμβόλου, η IWC κυκλοφορεί μια συλλεκτική έκδοση σε περιορισμένο αριθμό 350 τεμαχίων. Το Aquatimer Automatic 2000 Edition «35 Years Ocean 2000» είναι το λεπτότερο καταδυτικό ρολόι στη συλλογή της IWC. Παρά το πολύ μικρό πάχος της κάσας του –μόλις 14,5 mm–, λειτουργεί με αξιοπιστία σε βάθος 2.000 μέτρων, χάρη στο νέο βελτιωμένο σχήμα της κάσας από τιτάνιο. Η IWC ήταν η πρώτη που χρησιμοποίησε τιτάνιο στις κάσες των ρολογιών της τη δεκαετία του ’80 –και πάλι σε συνεργασία με τον Ferdinand A. Porsche–, διαθέτοντας πλέον εμπειρία 30 ετών στην επεξεργασία του ελαφρού και εξαιρετικά ανθεκτικού αυτού υλικού.

IWC Aquatimer Automatic 2000 Edition «35 Years Ocean 2000»-2

Στο πίσω μέρος του ρολογιού υπάρχει σκαλισμένο ένα καταδυτικό σκάφανδρο, υπενθυμίζοντας στον κάτοχό του την εξαιρετική του αντοχή σε πίεση 200 bar.

IWC Aquatimer Automatic 2000 Edition «35 Years Ocean 2000»-3

Διάφορα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά όπως το μαύρο καντράν, οι λευκοί δείκτες και οι ενδείξεις που διαθέτουν επίστρωση από φωσφορίζον υλικό καθώς και η κόκκινη άκρη του δείκτη των δευτερολέπτων, είναι εμπνευσμένα από το Ocean 2000. Οι χαρακτηριστικές εσοχές στην περιστρεφόμενη στεφάνη, οι οποίες εξασφαλίζουν άριστο χειρισμό, όπως και το λουράκι από μαύρο ελαστικό, αποτίουν φόρο τιμής στο πρωτότυπο μοντέλο που σχεδιάστηκε από τον Porsche το 1982.

IWC Aquatimer Automatic 2000 Edition «35 Years Ocean 2000»-4

Tο σύστημα SafeDive της IWC

Κατά τη διάρκεια καταδύσεων με χρήση συμπιεσμένου αέρα, οι δύτες πρέπει να παρακολουθούν τον χρόνο που βρίσκονται κάτω από το νερό, ώστε να μη διακινδυνέψουν την υγεία τους αναδυόμενοι γρηγορότερα απ’ όσο πρέπει στην επιφάνεια. Στα μοντέλα Aquatimer της IWC, ο χρόνος της κατάδυσης μπορεί να μετρηθεί χρησιμοποιώντας την περιστρεφόμενη στεφάνη για επιπλέον ασφάλεια. Το καινοτόμο σύστημα SafeDive διασφαλίζει ότι η στεφάνη μπορεί να ρυθμιστεί μόνο αριστερόστροφα. Έτσι, ακόμα και αν μετακινηθεί κατά λάθος, η ώρα μηδέν, ο χρόνος δηλαδή που ο δύτης μπορεί να βγει στην επιφάνεια χωρίς να χρειάζεται στάσεις αποσυμπίεσης, δεν μπορεί να ξεπεραστεί.

Προστιθέμενη αξία, το μαύρο ελαστικό λουράκι που μπορεί να αντικατασταθεί εύκολα με κάποιο άλλο, χάρη στο σύστημα quick-change. Η συλλεκτική έκδοση του Aquatimer είναι διαθέσιμη από τον Ιούλιο του 2017 στις μπουτίκ της IWC και στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Richemont Hellas (τηλ.: 210-6471310)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή