ΕΕ: Aντιμέτρα εις βάρος των ΗΠΑ για τις νέες κυρώσεις ζητά το Βερολίνο

ΕΕ: Aντιμέτρα εις βάρος των ΗΠΑ για τις νέες κυρώσεις ζητά το Βερολίνο

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας που εγκρίθηκαν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία μπορεί να ζημιώσουν ευρωπαϊκές εταιρείες, παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να εξετάσει αντίμετρα για αυτές, φέρεται να δήλωσε σήμερα η υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Μπριγκίτε Τσίπρις. 

«Θεωρούμε πως αυτό παραβιάζει ξεκάθαρα το διεθνές δίκαιο», δήλωσε συγκεκριμένα η υπουργός στον δημοσιογραφικό όμιλο Funke Mediengruppe. «Φυσικά δεν θέλουμε έναν εμπορικό πόλεμο. Όμως είναι σημαντικό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει άμεσα το ενδεχόμενο αντιμέτρων».

Η γερμανική κυβέρνηση, κύκλοι στην ΕΕ και ορισμένοι επικεφαλής επιχειρήσεων έχουν δηλώσει πως οι νέες κυρώσεις που υιοθετήθηκαν αυτόν τον μήνα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία μπορεί να εμποδίσουν γερμανικές εταιρείες να εργάζονται σε προγράμματα αγωγών που συνδέονται άμεσα με τη Ρωσία, τα οποία υποστηρίζουν πως είναι ουσιαστικής σημασίας για την ενεργειακή ασφάλεια της Γερμανίας και της Ευρώπης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή