Καμπούλ: Δύο νεκροί από ένοπλη επίθεση στην ιρακινή πρεσβεία

Καμπούλ: Δύο νεκροί από ένοπλη επίθεση στην ιρακινή πρεσβεία

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο ανατινάχτηκε σήμερα το πρωί μπροστά από την είσοδο της πρεσβείας του Ιράκ στο κέντρο της Καμπούλ και αμέσως μετά δύο ένοπλοι άνδρες προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτίριο, προκαλώντας ανταλλαγή πυροβολισμών με άντρες των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της αφγανικής αστυνομίας. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ιρακινού υπουργείου Εξωτερικών, από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους δύο Αφγανοί φύλακες της πρεσβείας, ενώ αυτή τη στιγμή διεξάγεται επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο μελών του προσωπικού της που έχουν εγκλωβιστεί στο κτίριο της πρεσβείας, στο οποιό, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, έχουν οχυρωθεί οι δράστες. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών του Αφγανιστάν, στην επίθεση φαίνεται να εμπλέκονται τρεις άνδρες.  

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, σύμφωνα με το Amaq, το ειδησεογραφικό πρακτορείο της τζιχαντιστικής οργάνωσης. Όπως αναφέρει το Amaq, «δύο μαχητές του ΙΚ διεξάγουν επίθεση εναντίον «του κτιρίου της ιρακινής πρεσβείας στην αφγανική πόλη Καμπούλ», χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Περισσότερο από μία ώρα μετά από την επίθεση, έλαβε χώρα μία ακόμη έκρηξη στο κέντρο της αφγανικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με μαρτυρίες, χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστό τι την προκάλεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή