Ενώπιον του δικαστηρίου για φοροδιαφυγή ο Ρονάλντο

Ενώπιον του δικαστηρίου για φοροδιαφυγή ο Ρονάλντο

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο δικαστήριο του Pozuelo de Alarcon παρουσιάστηκε τη Δευτέρα για να καταθέσει ο ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης, Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος κατηγορείται για φοροδιαφυγή χρηματικού ποσού ύψους 14,7 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2011-2014. 

Ο 32χρονος Πορτογάλος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες μέσω των εκπροσώπων του, δηλώνοντας μάλιστα ότι έχει καθαρή τη συνείδησή του. 

Σε περίπτωση που το δικαστήριο τον καταδικάσει, ο Ρονάλντο κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης 21 μηνών με αναστολή και θα χρειαστεί να καταβάλει τουλάχιστον 28 εκατ. ευρώ για να μείνει ελεύθερος.

Ο Ρονάλντο κατηγορείται πως εκμεταλλεύτηκε μια off-shore εταιρεία για να διοχετεύσει σε αυτήν έσοδα που είχε από την Ισπανία για τη διαχείριση της εικόνας του και να μην φορολογηθεί γι’ αυτά.

Υπενθυμίζεται πως πέρσι σε μία αντίστοιχη υπόθεση ο Λιονέλ Μέσι καταδικάστηκε σε φυλάκιση 21 ετών με αναστολή και τελικά υποχρεώθηκε να πληρώσει 252.000 ευρώ, καθώς κατηγορείτο πως είχε αποκρύψει 4,1 εκατ. ευρώ.

Με πληροφορίες από sport-fm.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή