ΕΛΛΑΔΑ

SΟS από την Greenpeace: Πλαστικά κατακλύζουν τις ελληνικές θάλασσες (ΦΩΤΟ)

Φωτογραία που εικονίζει την παραλία Βουρκαριά στην Ηρακλειά

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Η Greenpeace πραγματοποίησε επιστημονική έρευνα σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.), κατά τη διάρκεια της δωδεκαήμερης περιοδείας του Rainbow Warrior στην Ελλάδα. Σε αυτό το διάστημα πραγματοποιήθηκαν δειγματοληψίες μικροπλαστικών από την επιφάνεια της θάλασσας σε Ιόνιο, Κρητικό και Αιγαίο πέλαγος, επισκέψεις σε απόμερες και δυσπρόσιτες παραλίες, καθώς και βιντεοσκόπηση του βυθού της θάλασσας στην Καλντέρα της Σαντορίνης και βόρεια της Μυκόνου.

Από τις παραλίες της χελώνας Caretta caretta στην Ζάκυνθο, μέχρι τις πιο απόμερες παραλίες της Ηρακλειάς και της Μυκόνου και από τον βυθό της Καλντέρας στην Σαντορίνη μέχρι την ανοιχτή θάλασσα, τα πλαστικά βρίσκονται παντού, οδηγώντας το ευαίσθητο οικοσύστημα της Μεσογείου κοντά στο σημείο χωρίς επιστροφή.

Με την ολοκλήρωση της περιοδείας του Rainbow Warrior στην Ελλάδα, η Greenpeace δίνει στη δημοσιότητα τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας που πραγματοποίησε, αποκαλύπτοντας το μέγεθος του προβλήματος της πλαστικής.

Φωτογραφία που εικονίζει την παραλία Παχειά Αμμος της Κρήτης: 

Φωτογραφία που εικονίζει δειγματοληψία κατά τη διάρκεια της έρευνας: 

Φωτογραφία που εικονίζει υποβρύχια φωτογραφία  Βορεινής Σπηλιάς Ηρακλειάς: 

 

 

 

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ