ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Μαίνεται η πυρκαγιά στα Καλύβια

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης σε δασική έκταση στην περιοχή Καλυβίων Θορικού Αττικής. Καθώς οι φλόγες έφτασαν στην παραλία της Σαρωνίδας, η κυκλοφορία διακόπηκε προσωρινά σε τμήμα της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών - Σουνίου (από το ύψος της οδού Θ. Σοφούλη στο Λαγονήσι μέχρι την λεωφόρο Σαρωνίδας στη Σαρωνίδα), αλλά τελικά αποκαταστάθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες. 

Η πυρκαγιά, που μαίνεται από το απόγευμα στην περιοχή των Καλυβίων Θουρικού, κατευθύνεται προς ακατοίκητη περιοχή ανάμεσα στο Λαγονήσι και τη Σαρωνίδα. 

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνει ο δυνατός άνεμος, ο οποίος κυμαίνεται μεταξύ 6 και 7 μποφόρ.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενώ τις προσπάθειές τους ενισχύουν και έξι ελικόπτερα. Παράλληλα, συνδράμουν πεζοπόρο τμήμα 20 ατόμων, επτά οχήματα εθελοντών, 12 υδροφόρες και ένα συντονιστικό.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, στο δυτικό μέτωπο, απ' όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, η εικόνα είναι καλύτερη. Η φωτιά κινείται νοτιοανατολικά και παρά το γεγονός ότι στη «διαδρομή» της περνά από κατοικημένες περιοχές, προς το παρόν δεν έχουν απειληθεί σπίτια. Οπως τονίζεται πάντως, η περίμετρός της είναι μεγάλη, κάτι που αναμένεται να καταστήσει την αντιμετώπισή της χρονοβόρα, καθώς δεν αποκλείεται οι επιχειρήσεις κατάσβεσης να συνεχιστούν μέχρι το πρωί της Τρίτης.

Οι εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής είναι, πάντως αισιόδοξες, σημειώνοντας ότι με βάση την τωρινή εικόνα, το μέτωπο αναμένεται να τεθεί υπό έλεγχο.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ