Το σβήσιμο των κεριών της τούρτας αυξάνει τα βακτήρια 14 φορές

Το σβήσιμο των κεριών της τούρτας αυξάνει τα βακτήρια 14 φορές

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε κάποιο πάρτι γενεθλίων, καλό θα ήταν να σκεφτείτε διπλά πριν φάτε το κομμάτι που σας αναλογεί από την τούρτα του εορταζόμενου, αφού σύμφωνα με νέα έρευνα, το σβήσιμο των κεριών, αυξάνει τα βακτήρια κατά 1,400%.

Η ερευνητική ομάδα από το πανεπιστήμιο Κλέμσον της Νότιας Καρολίνα, με τη βοήθεια φοιτητών του, κατάφερε να αναπαραστήσει τις συνθήκες που θα υπήρχαν σε ένα πάρτι γενεθλίων από άποψη συγκέντρωσης βακτηρίων.

Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν σε έναν μικρό χώρο, τρώγοντας πίτσα, ενώ στη θέση της τούρτας γενεθλίων τοποθετήθηκε ένα όργανο ελέγχου του αριθμού των βακτηρίων με κεράκια.

Μετά την ανάλυση των δειγμάτων οι ερευνητές διαπίστωσαν πως η συγκέντρωση μικροοργανισμών αυξήθηκε 14 φορές κατά μέσο όρο.

Σε κάποιες περιπτώσεις όμως, η αύξηση άγγιξε τις τάξεις του 12,000%, τονίζοντας την πιθανότητα, κάποια άτομα να μεταφέρουν περισσότερα βακτήρια από άλλα. 

(Πηγή: The Independent) 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή