ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

ΗΠΑ: Καρατόμησε και τον Σκαραμούτσι ο Τραμπ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Την απομάκρυνση του διευθυντή επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, Αντονι Σκαραμούτσι, ανακοίνωσε την Δευτέρα ο Ντόναλντ Τραμπ, μόλις λίγες ημέρες μετά τον διορισμό του στον συγκεκριμένο ρόλο.

Σύμφωνα με τους New York Times, την απομάκρυνση ζήτησε ο νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Τζον Κέλι.

Υπενθυμίζεται ότι η επιλογή του Σκαραμούτσι ήταν η αφορμή για να παραιτηθεί από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου ο Σον Σπάισερ ενώ λίγα 24ώρα αργότερα είχε πρωταγωνιστήσει και στην επιχείρηση απομάκρυνσης από το Λευκό Οίκο του ομογενούς (τέως πλέον) Προσωπάρχη Ρέινς Πρίμπους. Σε συνέντευξή του ουσιαστικά κατηγόρησε τον Πρίμπους ότι βρίσκεται πίσω από επιχείρηση διασποράς ψευδών ειδήσεων εις βάρος του ιδίου, που τελικά έπλητταν ευθέως την Προεδρία Τραμπ. 

«Ο πρόεδρος σίγουρα ένοιωσε ότι τα σχόλια του Άντονι ήταν ακατάλληλα για ένα άτομο σε αυτή την θέση και δεν ήθελε να επιβαρύνει τον στρατηγό Κέλι», δήλωσε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

Ο Πρίμπους αποχώρησε από το Λευκό Οίκο ένα 24ώρο μετά τις δηλώσεις Σκαραμούτσι, συμπληρώνοντας 189 περιπετειώδεις ημέρες στη συγκεκριμένη θέση. 

Η θητεία του Σκαραμούτσι ήταν πολύ πιο σύντομη. Έμεινε στη θέση του για 10 μόνον ημέρες, αποτελώντας όμως μία εμβληματική περσόνα στον Λευκό Οίκο επί ημερών Τραμπ.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ