Ο Τραμπ έδιωξε και τον Σκαραμούτσι

Ο Τραμπ έδιωξε και τον Σκαραμούτσι

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τη χαοτική προηγούμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος Τραμπ επιχειρεί με την τοποθέτηση του νέου προσωπάρχη του, απόστρατου στρατηγού των πεζοναυτών, Τζον Κέλι, να δώσει μια αίσθηση πυγμής και αποφασιστικότητας. Μάλιστα για να αποδείξει ότι όλα βαίνουν καλώς επικαλέστηκε χθες το χρηματιστήριο που ανεβαίνει και το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ που πέφτει. Ηταν όμως μια πολύ δύσκολη εβδομάδα για τον ίδιο αυτή που πέρασε. Η αποτυχημένη προσπάθεια αντικατάστασης του Obamacare με την αρνητική μάλιστα ψήφο του καρκινοπαθούς γερουσιαστή Τζον Μακέιν, τα μαχαιρώματα στο εσωτερικό του Λευκού Οίκου και οι συνεχείς διαρροές, η σύγκρουση του προέδρου με τον υπουργό Δικαιοσύνης του μέσω τουίτερ, η διαιώνιση των ερευνών για ρωσική ανάμειξη στις εκλογές του 2016, αλλά και η όξυνση των σχέσεων Ουάσιγκτον – Μόσχας, συνθέτουν ένα εκρηκτικό σκηνικό για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Τελευταίο θύμα του απρόβλεπτου προέδρου είναι ο επικεφαλής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, Αντονι Σκαραμούτσι, ο οποίος παρέμεινε 11 μόλις ημέρες στα νέα του καθήκοντα, προτού παραιτηθεί, σύμφωνα με χθεσινές πληροφορίες.

Κατά τη χθεσινή παρουσίαση του Κέλι στο Οβάλ Γραφείο και ενώπιον του υπουργικού του συμβουλίου, ο Αμερικανός πρόεδρος φάνηκε να επενδύει πολλά στο πρόσωπό του. «Θα κάνει μια καταπληκτική δουλειά στη θέση του προσωπάρχη. Δεν έχω αμφιβολία», είπε χαρακτηριστικά, ελπίζοντας στον τερματισμό της εικόνας σύγχυσης και διαρκών αψιμαχιών στον Λευκό Οίκο που άφησε πίσω του ο Ρέινς Πρίμπους.

Οι προκλήσεις

Αυτό που πιστώνει ο Τραμπ στον Κέλι είναι η μείωση του αριθμού των ανθρώπων που περνούν παράνομα τα αμερικανικά σύνορα με το Μεξικό και η εφαρμογή της ταξιδιωτικής οδηγίας για πρόσφυγες και υπήκοους από κυρίως μουσουλμανικές χώρες. «Δεν υπάρχει χάος στον Λευκό Οίκο», έγραψε χθες στο τουίτερ, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Εκτός από τις εσωτερικές προκλήσεις, ο Τραμπ έχει να αντιμετωπίσει τη βορειοκορεατική επιθετικότητα με τις συνεχείς πυραυλικές δοκιμές, τις συνεχιζόμενες έρευνες για τον ρόλο της Ρωσίας στην περυσινή αναμέτρηση και ενοχλείται σφόδρα που η αρμόδια επιτροπή αναζητεί ενδείξεις ενδεχόμενης συνέργειας του επιτελείου του.

Ερωτηθείς, πάντως, από τους δημοσιογράφους πώς σκοπεύει να οργανώσει τον Λευκό Οίκο ο Κέλι, με δεδομένο ότι πολλοί από τους συμβούλους του έχουν άμεση πρόσβαση στον πρόεδρο και δεν αναφέρονται στον προσωπάρχη, ο Τραμπ απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες. «Τα πάμε πολύ καλά, έχουμε μια πολύ σημαντική βάση και απίστευτη υποστήριξη. Η χώρα είναι αισιόδοξη και ο στρατηγός θα αυξήσει αυτό το συναίσθημα», ανέφερε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή