Απολογία με αιχμές από Ρονάλντο

Απολογία με αιχμές από Ρονάλντο

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αθωότητά του προ των κατηγοριών για φοροδιαφυγή διατράνωσε χθες το μεσημέρι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, λέγοντας ότι πάντα δήλωνε τα εισοδήματά του στην Ισπανία και πλήρωνε τους φόρους. Η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί σύντομα αν πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη.

Απαντώντας επί μιάμιση ώρα πίσω από κλειστές πόρτες στις ερωτήσεις της ανακρίτριας στη Μαδρίτη περί μη καταβολής φόρων ύψους 14,8 εκατ. ευρώ, ο 32χρονος σούπερ σταρ της Ρεάλ ισχυρίστηκε ότι δεν έφτιαξε ποτέ εταιρεία εκτός Ισπανίας για να αποκρύψει τα έσοδά του από τα δικαιώματα της εικόνας του. Αντέτεινε δε ότι τέτοια εταιρεία του είχαν δημιουργήσει στην Αγγλία οι δικηγόροι του το 2004 (όταν αγωνιζόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), καθ’ όλα νόμιμη βάσει του βρετανικού νομικού πλαισίου και πολύ πριν ο ίδιος σκεφθεί καν να μεταγραφεί στη Ρεάλ.

Σε δήλωση που έδωσε η πλευρά του Κορυφαίου Ποδοσφαιριστή στον Κόσμο το 2016, ο ίδιος αναφέρει ότι είπε στην ανακρίτρια πως «ποτέ δεν απέκρυψα τίποτε, ποτέ δεν προσπάθησα να αποφύγω τους φόρους. Η ισπανική εφορία γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες για τις πηγές εισοδημάτων μου διότι τις δηλώνουμε. Ολοι πρέπει να πληρώνουμε τους φόρους μας. Οποιος με γνωρίζει ξέρει ότι ζητώ από τους συμβούλους μου ότι πρέπει να τα έχουν όλα σε τάξη και να πληρώνουν εγκαίρως γιατί δεν θέλω μπελάδες».

Ο Ρονάλντο μάλιστα, που μπήκε και βγήκε στην αίθουσα από πλαϊνή πόρτα για να αποφύγει το σμήνος των δημοσιογράφων, φέρεται να φώναξε κατά τη διαδικασία ότι «εάν δεν ονομαζόμουν Κριστιάνο Ρονάλντο δεν θα βρισκόμουν εδώ τώρα».

Παράλληλα, έγινε γνωστό χθες ότι ο Λιονέλ Μέσι είχε ζητήσει πέρυσι το καλοκαίρι από την Μπαρτσελόνα να φύγει για τη Μάντσεστερ Σίτι, την οποία έχει αναλάβει ο Πεπ Γκουαρδιόλα, από φόβο μήπως πήγαινε δύο χρόνια φυλακή για φοροδιαφυγή. Τελικά ο Μέσι έμεινε στη Βαρκελώνη και η ποινή φυλάκισής του είναι με αναστολή.

Εξάλλου, ελεύθερος με εγγύηση 300.000 ευρώ αφέθηκε ο πρόεδρος της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Ανχελ Μαρί Βιγιάρ, τον οποίο βαρύνουν κατηγορίες διαφθοράς. Ο επί τρεις δεκαετίες επικεφαλής της RFEF υποχρεώθηκε λόγω των κατηγοριών σε παραίτηση από τις θέσεις του αντιπροέδρου σε FIFA και UEFA την περασμένη εβδομάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή