ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Συναυλία της νεανικής Sistema Europe Youth Orchestra στο Ηρώδειο.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

• Η Sistema Europe Youth Orchestra, αποτελούμενη από 343 μουσικούς ηλικίας από 10 έως 26 ετών, ερμηνεύει έργα κλασικής καθώς και ελληνικής και αραβικής παραδοσιακής μουσικής υπό τη διεύθυνση διεθνώς αναγνωρισμένων μαέστρων, στις 9 μ.μ. στο Ηρώδειο.

• Συναυλία  των Κυβέλης Καστοριάδη και Ορέστη Καλαμπαλίκη με τίτλο «Songs for a blue cloud» στις 9 μ.μ. στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας, στον Φάρο.

• Εγκαίνια ομαδικής έκθεσης με τίτλο «Ανοιχτοί Ορίζοντες» για τον εορτασμό της 150ής επετείου της Καναδικής Συνομοσπονδίας και των 75 χρόνων από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ του Καναδά και της Ελλάδας, στις 8 μ.μ. στο Ιδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, στην Τήνο.

• Το Leonardi Ensemble ερμηνεύει τις περίφημες Παραλλαγές Goldberg του Μπαχ σε μεταγραφή για τρίο εγχόρδων του Dimitri Sitkovetsky στις 9 μ.μ. στο Ανοιχτό Θέατρο Καμμένης Χώρας Μεθάνων, στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού.

• Η ηθοποιός Νένα Μεντή και ο κιθαρίστας Δημήτρης Παπαγγελίδης συμπράττουν σε ένα αφιέρωμα στις μουσικές του κόσμου και ερμηνεύουν τον σκηνικό μονόλογο «Η σονάτα του σεληνόφωτος» του Ρίτσου στις 9 μ.μ. στο Θέατρο «Απόλλων», στην Ερμούπολη.

• Συναυλία μουσικής δωματίου με τη συμμετοχή των Demetrios Karamintzas, Σπύρου Τζέκου, Olga Holdorff-Μυριαγκού, Wolfgang Bender, Leila Weber και Martin Smith στις 9 μ.μ. στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Χίου.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ