Αντισημιτικά σχόλια σε άρθρο των Sunday Times

Αντισημιτικά σχόλια σε άρθρο των Sunday Times

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O αρθρογράφος Κέβιν Μάιερς δεν πρόκειται πλέον να γράφει για τους «Τάιμς της Κυριακής», μετά τη δημοσίευση ενός άρθρου του με εξευτελιστικές αναφορές στους Εβραίους. Οπως αναφέρει η έντυπη συγγνώμη που δημοσίευσε η εφημερίδα, ο αρθρογράφος δεν πρόκειται να ξαναγράψει για τους Sunday Times, ενώ θα ακολουθήσει και η δημοσίευση έντυπης συγγνώμης για τα γραφόμενά του στο φύλλο της επόμενης εβδομάδας.

Επίσης, το επίμαχο άρθρο αφαιρέθηκε από την ιστοσελίδα της εφημερίδας.

Το άρθρο του, το οποίο έφερε τον τίτλο «Σόρι, κυρίες μου, ο ίσος μισθός κερδίζεται», καταφέρεται εναντίον των σχολίων «που όλοι ουρλιάζουν και ολοφύρονται για την κακή θέση των γυναικών στο ΒΒC» και συνεχίζει.

«Σημειώνω ότι δύο από τις πιο καλοπληρωμένες παρουσιάστριες του BBC, η Κλόντια Γουίνκλεμαν και η Βανέσα Φελτζ, την εργασία των οποίων δεν γνωρίζω, είναι Εβραίες. Και καλά κάνουν. Οι Εβραίοι δεν είναι γνωστοί επειδή προσπαθούν να πουλήσουν τα ταλέντα τους στη μικρότερη τιμή, κάτι που αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο μέτρο που πάει, ωστόσο, χαμένο στα χέρια της βλακείας. Απορώ, ποιοι είναι οι ατζέντες τους;».

Το άρθρο είχε ως αφορμή τη δημοσιοποίηση των εισοδημάτων των εργαζομένων στο BBC ή καλύτερα των πιο καλοπληρωμένων από αυτούς. Από την ανάλυση των στοιχείων προέκυπτε ότι οι άνδρες πληρώνονται περισσότερο από τις γυναίκες στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή