Η σύνθεση της Επιτροπής Αλιβιζάτου

Η σύνθεση της Επιτροπής Αλιβιζάτου

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ονόματα της επιτροπής που «θα έχει την ευθύνη για την ανάδειξη του ηγέτη του νέου ενιαίου κόμματος της Κεντροαριστεράς» δημοσιοποίησε χθες ο πρόεδρός της κ. Νίκος Αλιβιζάτος. Στην επιτροπή θα μετέχουν οι κ.κ. Δημ. Ρέππας, Ν. Μπίστης, Αντ. Βγόντζας, Μαν. Βελεγράκης, Πάνος Αναστασιάδης, Λίνα Παπαδοπούλου, Γ. Σωτηρέλης, Τάκης Αναστόπουλος, Θ. Καρούνος, Π. Σφηκάκης και Σπυριδούλα Πρεσβεία. Ο κ. Αλιβιζάτος εξήγησε ότι η σύνθεση «θα συμπληρωθεί με τη συμμετοχή εκπροσώπων των υποψηφίων (προέδρων) και με προσωπικότητες ευρύτερης αποδοχής στον χώρο της Κεντροαριστεράς», ενώ δεσμεύθηκε την 1η Σεπτεμβρίου να δημοσιοποιήσει «τους κανόνες που θα εγγυηθούν την ίση μεταχείριση των υποψηφίων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, καθώς και την άψογη διεξαγωγή της ψηφοφορίας εντός του προσεχούς φθινοπώρου»

Δυσάρεστη έκπληξη

Η ημερομηνία αυτή ήταν που προκάλεσε και την πρώτη αντίδραση εκ μέρους των δυνάμει εμπλεκομένων, καθώς συνεργάτες του κ. Στ. Θεοδωράκη χαρακτήριζαν «αναιτιολόγητα βιαστική τη δέσμευση Αλιβιζάτου οι κανόνες να κλειδώσουν μέσα στον Αύγουστο». Δεν ήταν όμως μόνον αυτό που προκάλεσε δυσάρεστη έκπληξη στη Σεβαστουπόλεως. Στελέχη του Ποταμιού καυτηρίαζαν το γεγονός ότι όλα τα ονόματα της επιτροπής Αλιβιζάτου προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΣΥ και κυρίως ότι στην ανακοίνωση αναφέρεται ρητά ως στόχος της η δημιουργία ενός νέου κόμματος «της Κεντροαριστεράς».

«Ο Στ. Θεοδωράκης έχει πάμπολλες φορές δηλώσει ότι αν κάτι χρειάζεται η χώρα είναι μια νέα μεταρρυθμιστική παράταξη στον χώρο του προοδευτικού κέντρου», έλεγαν οι συνεργάτες του και άφηναν έτσι να εννοηθεί ότι ο ίδιος δεν έχει καμία πρόθεση να μετάσχει σε μια πρωτοβουλία που μοιάζει πλέον να εκφυλίζεται σε μια προσχηματική ανανέωση της ΔΗΣΥ.

Υπογραμμίζεται ότι ευκρινείς αποστάσεις από την εν λόγω διαδικασία κρατά και ο Ευ. Βενιζέλος. Καίτοι συναντήθηκε με τον κ. Αλιβιζάτο δεν άνοιξε τα χαρτιά του ως προς τις πολιτικές προθέσεις του, ενώ σημειώνεται ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έκρινε καν σκόπιμο να διαψεύσει τις τελευταίες εβδομάδες το σενάριο που διακινείται ευρέως ότι θα ιδρύσει δικό του κόμμα τον Σεπτέμβριο. Προφανώς, επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι χθες συνεργάτες του υπενθύμιζαν ότι ο κ. Βενιζέλος «έχει επανειλημμένως τονίσει ότι το πρόβλημα του χώρου δεν είναι διαδικαστικό, αλλά βαθιά πολιτικό, και αφορά τη στρατηγική κατεύθυνση της νέας κεντρώας παράταξης που χρειάζεται η Ελλάδα».

Από τη χθεσινή ανακοίνωση της επιτροπής Αλιβιζάτου, τέλος, προέκυψε και μια καθόλα αδόκητη παράμετρος, καθώς η συμμετοχή του στενού συνεργάτη του Γ. Παπανδρέου, Δημ. Ρέππα, έκανε πολλούς να σκεφτούν ότι ο πρώην πρωθυπουργός ίσως δεν έχει αποκλείσει οριστικά την περίπτωση να επαναδιεκδικήσει την ηγεσία της νέας ΔΗΣΥ απέναντι στην κ. Γεννηματά. Εν ολίγοις, ο Σεπτέμβριος ίσως επιφυλάσσει τελικά περισσότερες εκπλήξεις από τους κανόνες που προανήγγειλε ότι θα δημοσιοποιήσει ο Ν. Αλιβιζάτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή