Προαιρετικό τελικά το e-σύστημα για τις διαφημίσεις TV

Προαιρετικό τελικά το e-σύστημα για τις διαφημίσεις TV

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανέκρουσε πρύμναν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής & Τεχνολογιών Ενημέρωσης (ΨΗΠΤΕ) Nίκος Παππάς σχετικά με το ηλεκτρονικό σύστημα διάθεσης τηλεοπτικού χρόνου. Με τις αλλαγές που επέφερε χθες στη Βουλή, όπως αναφέρει το επαναδιατυπωμένο άρθρο 1 του νομοσχεδίου, στο σύστημα «καταγράφεται και δύναται να διενεργούνται και να εκκαθαρίζονται οι συναλλαγές διάθεσης του διαφημιστικού χρόνου των τηλεοπτικών οργανισμών…».

Μάλιστα ο υπουργός Ν. Παππάς έκανε δεκτό το αίτημα των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών (ΕΙΤΗΣΕΕ) και άνοιξε την πόρτα ώστε να συμμετάσχουν στον φορέα διαχείρισης του συστήματος οι άμεσα ενδιαφερόμενοι φορείς. Συγκεκριμένα, η προσθήκη στο άρθρου 2 του νόμου ορίζει ότι «στο νομικό αυτό πρόσωπο συμμετέχουν ως εταίροι ή μέλη οι αντιπροσωπευτικοί φορείς των τηλεοπτικών οργανισμών, των διαφημιζομένων και των διαφημιστικών επιχειρήσεων, οι οποίοι και ιδρύουν το νομικό πρόσωπο».

Ο κ. Παππάς κατά τη συζήτηση του ν/σ στη Βουλή εμφανίσθηκε συναινετικός και έκανε λόγο για «συναινέσεις της κυβέρνησης», τόσο με τα κόμματα της αντιπολίτευσης όσο και τους φορείς της αγοράς. «Νομίζω ότι υπήρξε σύμπλευση, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων», είπε χαρακτηριστικά. Αξιοσημείωτο ακόμη είναι ότι ο υπουργός ΨΗΠΤΕ χθες έκανε λόγο για αναγκαιότητα ελάφρυνσης της φορολογίας στα ΜΜΕ και ειδικότερα των καναλιών. «Να δούμε τι μέτρα μπορούν να αναληφθούν διότι, κακά τα ψέματα, η φορολογία είναι βαριά στους τηλεοπτικούς σταθμούς», είπε χαρακτηριστικά. Η πρόθεση της κυβέρνησης να συζητήσει το φορολογικό δικαιολογήθηκε από τη συζήτηση που γίνεται σήμερα για τη διάσωση των ασφαλιστικών ταμείων όσων εργάζονται στα κανάλια.

Σχολιάζοντας χθες τη στάση του κ. Παππά, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για άλλη μία «κυβίστηση» της κυβέρνησης, που υπαγορεύθηκε, αφενός μεν από την τεχνική δυσκολία υλοποίησης του συστήματος της διαφήμισης, αφετέρου δε από τις νομικές προστριβές που θα προκαλούσε η υποχρεωτική εφαρμογή του συγκεκριμένου συστήματος. Η εισηγήτρια της Ν.Δ. Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, σχολιάζοντας τις κινήσεις Παππά στη Βουλή, είπε ότι «αν έχετε δει το φως, σας καλωσορίζω, κύριε υπουργέ, σε έναν κόσμο που η τήρηση της συνταγματικότητας και της νομιμότητας είναι το ευκταίο και θα ήταν πάρα πολύ καλό για την αναβάθμιση του ρόλου της Βουλής των Ελλήνων».

Πάντως, το σχέδιο νόμου έγινε χθες δεκτό επί της αρχής και επί των άρθρων κατά πλειοψηφία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή