Ποδόσφαιρο: Κυβερνητική λύση ή αδιέξοδο

Ποδόσφαιρο: Κυβερνητική λύση ή αδιέξοδο

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα χέρια της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, στο υπουργείο του οποίου υπάγεται η ΕΡΤ και του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη βρίσκεται η βιωσιμότητα της σύμβασης της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων μεταξύ της NOVA και της Σούπερ Λίγκας, αλλά και η έναρξη του πρωταθλήματος. Οι άνθρωποι της Σούπερ Λίγκας που κάνουν τις επαφές ανέμεναν απάντηση έως αργά χθες το βράδυ ή σήμερα, προκειμένου να γνωρίζουν αν το πρωτάθλημα θα αρχίσει στην ώρα του ή αν, όπως έλεγαν, «το ποδόσφαιρο θα οδηγηθεί σε έκρηξη».

Η πρόταση που έχει γίνει αφορά τη μετάδοση ενός αγώνα ανά αγωνιστική από την ΕΡΤ με αντίτιμο περίπου τριών εκατομμυρίων ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα πάνε εξ ολοκλήρου στο συνεταιρισμό που θα μπορέσει να μειώσει την απώλεια που θα προκαλέσει το κούρεμα 18%, το οποίος θέλει να κάνει η NOVA στην σύμβαση που αφορά στο αμέσως επόμενο πρωτάθλημα.

Αν η λύση της ΕΡΤ δεν προχωρήσει, τότε οι ΠΑΕ δεν θα δεχθούν τη μείωση και η NOVA, επικαλούμενη δικούς της λόγους, δεν θα εκπληρώνει τους οικονομικούς όρους της σύμβασης, κάτι που όχι μόνο θα οδηγήσει τις δύο πλευρές στα δικαστήρια, αλλά θα θέσει εν αμφιβόλω την έναρξη του πρωταθλήματος.

Με άλλες λέξεις, ζητείται η βοήθεια της κυβέρνησης, προκειμένου να διεξαχθεί το πρωτάθλημα και από τη νέα σεζόν οι ΠΑΕ, ίσως και χωρίς κεντρική διαχείριση, να αναζητήσουν άλλες λύσεις.

Η Σούπερ Λίγκα ανακοίνωσε χθες ότι το επόμενο Δ.Σ. και η ΓΣ θα διεξαχθούν μεθαύριο, ενώ στελέχη της NOVA δημοσιοποίησαν μέρος της πρότασης του συνδρομητικού καναλιού προς τη Σούπερ Λίγκα που προβλέπει «την παραίτησή του από οποιαδήποτε οικονομικό αντάλλαγμα προερχόμενο από κανάλι ελεύθερης εμβέλειας από ένα πακέτο 30 αγώνων της Σούπερ Λίγκας αξίας 3,5 εκατ. ευρώ».

Πρόσθεταν δε ότι «τα έσοδα που θα υπάρξουν από αυτό το πακέτο αγώνων, θα τα διαχειριστεί η Σούπερ Λίγκα κατά 100%, χωρίς η NOVA να έχει καμία απαίτηση». Εναλλακτικά η NOVA προτείνει να αποδεσμεύσει τα δικαιώματα των εντός έδρας αγώνων των δύο νεοφώτιστων ΠΑΕ (Aπόλλωνα και Λαμίας), «χωρίς να έχει ξανά, καμία οικονομική απαίτηση από την πλευρά της σε οποιοδήποτε τίμημα καταφέρουν να αποτιμηθούν τα δικαιώματα αυτά από κανάλι ελεύθερης εμβέλειας».

Οριστικά 18/8 οι εκλογές

Την Παρασκευή 18 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και ειδικότερα οι αρχαιρεσίες για την εκλογή προέδρου και 11 τακτικών μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή