Η αντιπαράθεση Τσίπρα – Μητσοτάκη για το… δώρο γενεθλίων

Η αντιπαράθεση Τσίπρα – Μητσοτάκη για το… δώρο γενεθλίων

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το… δώρο που απέστειλε μέσω ραδιοφώνου ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη Τσίπρα για τα γενέθλια του σχολίασε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός. Επρόκειτο για μία καυστική γελοιογραφία του Αρκά που είχε ως λεζάντα «είμαι ψεύτης αλλά δεν είμαι κλέφτης. Με πιστεύετε;». Ο κ. Τσίπρας λέγοντας πως ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει χάσει την αστική του ευγένεια, έκανε λόγο για ύβρεις ανήμερα των γενεθλίων του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε λέγοντας : «Χρειάζεστε επειγόντως διακοπές. Είναι κακό στην πολιτική να χάνεται η αίσθηση του χιούμορ. Απαξιώνετε την άσκηση εποικοδομητικής κριτικής μέσα από την γελοιογραφία».

Κριτική για τις τροπολογίες

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ πήρε τον μεγάλο όγκο χαρτιών με τις τελευταίες 159 τροπολογίες που έχουν κατατεθεί από την κυβέρνηση και τις κατέθεσε στα πρακτικά λέγοντας ότι «είναι ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής για την εξυπηρέτηση της εκλογικής σας πελατείας».

Ο Τσίπρας στο θέμα των τροπολογιών, αφού παραδέχθηκε πως πράγματι η κυβέρνηση έχει καταθέσει περισσότερες από όσες η κυβέρνηση της ΝΔ το 2014, είπε πως «το 2014 είχατε νομοθετήσει περίπου 270 τροπολογίες της τελευταίας στιγμής σε 60 νομοσχέδια, ενώ εμείς 290 τροπολογίες σε 90 νομοσχέδια»και κατέληξε κατηγορώντας την αντιπολίτευση πως «εμείς φέραμε με τροπολογία της τελευταίας στιγμής την εφάπαξ σύνταξη και την απαλλαγή της Λέσβου από τον ΕΝΦΙΑ, ενώ εσείς την ασυλία στους τραπεζίτες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή