ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Στ. Θεοδωράκη στη Βουλή για παραβίαση του χρόνου στις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Tη συστηματική παραβίαση του χρόνου των ομιλιών από τον Πρωθυπουργό και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά και της ευθύνης του Προέδρου της Βουλής για την οργάνωση της διαδικασίας, έθεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ζητώντας, όπως είπε «να σταματήσει αυτό το ρεζιλίκι!». 

Ενδεικτικά:

O κ. Τσίπρας είχε δικαίωμα ομιλίας 20 λεπτά. Μίλησε σχεδόν μία ώρα (!) Για την ακρίβεια 57:54 (Πρωτολογία 36, δεύτερη παρέμβαση 14:38, τριτολογία 7:16)

Ο κ. Μητσοτάκης είχε 20 λεπτά. Μίλησε συνολικά 52:59. (Πρωτολογία 40:37. Δευτερολογία 12:22’)

Και οι δύο μαζί, Πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησαν σχεδόν 2 ώρες, 110:13 λεπτά!

H κυρία Γεννηματά είχε 15 λεπτά, μίλησε 20:05.

O κ. Λεβέντης είχε κι εκείνος 15 λεπτά, μίλησε τον διπλάσιο χρόνο 30:46.Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε 19:05.

Αντίθετα, ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν ο μόνος εντός του προβλεπόμενου χρόνου, καθώς μίλησε 13:17 λεπτά ενώ είχε 15.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού έθεσε το θέμα στην έναρξη της ομιλίας του, λέγοντας: «Με το δικαίωμα που μου δίνει το γεγονός ότι είμαι ίσως ο μόνος αρχηγός που τηρεί τον χρόνο του, θέλω να απευθυνθώ στον κάθε βουλευτή ξεχωριστά αλλά και στο Σώμα και να πω ότι πρέπει να σταματήσει αυτό το ρεζιλίκι. Ή να καταργήσουμε εντελώς το χρονόμετρο και να αποφασίσουμε ότι κάνουμε ελεύθερη συζήτηση ή να τηρούμε το χρόνο. Είναι ανεπίτρεπτο να έχει προγραμματιστεί ο Πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μιλήσουν 35 λεπτά και να μιλούν δύο ώρες.

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε μια παρέμβαση ενός λεπτού και μίλησε 17 λεπτά. Και όλα αυτά γίνονται σε μια συζήτηση που πιθανόν κάποια παιδιά να την παρακολουθούν καθώς αφορά την Παιδεία. Ο Σπύρος Λυκούδης, ο αντιπρόεδρος μας, το έχει θέσει ως θέμα και στη Διάσκεψη των Προέδρων. Θα το θέσουμε ξανά κατηγορηματικά: ή θα καταργήσουμε τα ρολόγια ή να τηρούμε στοιχειωδώς τον χρόνο. Και είναι ευθύνη του Προεδρείου, του κ. Βούτση πρώτα από όλα, να τηρεί τον χρόνο. Υπάρχει κόσμος που μας παρακολουθεί και δεν αντιλαμβάνεται πώς η Βουλή μπορεί να είναι εκτός κανόνων».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ