ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Audi

Το Audi Group σημείωσε έσοδα €30,1 δισεκατομμυρίων και λειτουργικό κέρδος €2,7 δισεκατομμύριων στο πρώτο εξάμηνο του 2017. Η Audi βελτίωσε την λειτουργική της απόδοση σε σχέση με το περσινό πρώτο εξάμηνο. 

Σε παγκόσμιο επίπεδο οι πωλήσεις αυτοκινήτων Audi ήταν χαμηλότερες μετά την προσωρινή μείωση των πωλήσεων στην αγορά της Κίνας και σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2016. Τον Ιούνιο, οι πωλήσεις στην Κίνα αυξήθηκαν και πάλι και έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο για το συγκεκριμένο μήνα. Η εταιρία προβλέπει ισχυρότερη ζήτηση στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, ενώ οι επενδύσεις για νέα μοντέλα θα είναι μεγαλύτερες από ότι στους πρώτους έξι μήνες της χρονιάς.

“Η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Audi A8 στο πρώτο Audi Summit ήταν η αρχή μίας σειράς παρουσιάσεων νέων μοντέλων”, δήλωσε ο Rupert Stadler, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της AUDI AG. Η νέα γενιά της ναυαρχίδας της Audi εξελίχθηκε ως το πρώτο αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής με πλήρως αυτόνομη οδήγηση, καθώς και με προηγμένη mild hybrid ή plug-in hybrid τεχνολογία δικτύου υψηλής τάσης που σταδιακά θα περάσει σε όλες τις εκδόσεις. “Έως τα μέσα του 2018, θα παρουσιάσουμε τις νέες γενιές τεσσάρων βασικών μας μοντέλων. Επιπρόσθετα, από  την επόμενη χρονιά  θα διευρύνουμε την προϊοντική μας διαθεσιμότητα στις κορυφαίες κατηγορίες με το νέο Audi Q8 και με το πλήρως ηλεκτρικό Audi e-tron”  τόνισε  ολοκληρώνοντας ο R. Stadler.

Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο του 2017, η εταιρία με έδρα το Ingolstadt παρέδωσε 908.955 αυτοκίνητα στους πελάτες τους (2016: 953.293 μονάδες). Τα έσοδα του Audi Group για το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς ήταν €30.143 εκατομμύρια (2016: €30.134 εκατομμύρια), ενώ το λειτουργικό κέρδος αυξήθηκε στα €2.680 εκατομμύρια (2016: €2.401 εκατομμύρια).

“Πετύχαμε ισχυρά κέρδη σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρώτο εξάμηνο της χρονιάς”, δήλωσε από την πλευρά του ο Axel Strotbek, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Οικονομικών, στην AUDI AG. «Η αποδοτικότητα μέτρησε στο πρόγραμμα μας Speed Up! και μας οδήγησε στις πρώτες μας επιτυχίες”. Για παράδειγμα η εταιρία βελτίωσε την αποδοτικότητα της στον τομέα της έρευνας και εξέλιξης και παράλληλα μείωσε το κόστος στο 6,9% (2016: 7,5%). Μακροπρόθεσμα η Audi σκοπεύει να μειώσει το κόστος στο 6-6,5%. 

Τα κέρδη (προ φόρων) του Audi Group αυξήθηκαν στα €2.798 εκατομμύρια στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς χάρη στην συγκεκριμένη εισροή εσόδων (2016: €2.190 εκατομμύρια). Μεταξύ άλλων η είσοδος νέων επενδυτών στην HERE οδήγησαν σε ένα θετικό αποτέλεσμα των €183 εκατομμυρίων. 

Μιλώντας για το υπόλοιπο της χρονιάς ο Axel Strotbek δήλωσε: “Προετοιμάζουμε μία ολόκληρη σειρά από λανσαρίσματα νέων μοντέλων που θα βελτιώσει την κερδοφορία και την ταμειακή μας ροή, ειδικά στο τέταρτο τετράμηνο”.  Οι δαπάνες κεφαλαίου στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς ήταν στα €1.156 εκατομμύρια (2016: €1.238 εκατομμύρια), αντιστοιχώντας στο 3,8% των εσόδων (2016: 4,1%). Για όλη την χρονιά η Audi εκτιμά μία αναλογία δαπανών κεφαλαίου στο 5,0-5,5%.

Για το 2017, η εταιρία στοχεύει σε ελαφρά αύξηση των παραδόσεων αυτοκινήτων Audi, σε σχέση με το περσινό έτος ενώ  εκτιμά ότι θα υπάρξει μια ελαφρά αύξηση εσόδων σε σχέση με το 2016. Η λειτουργική επιστροφή των πωλήσεων θα είναι στον προβλεπόμενο στόχο του 8-10%.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ