Ανυποχώρητοι δηλώνουν οι φαρμακοποιοί Αττικής

Ανυποχώρητοι δηλώνουν οι φαρμακοποιοί Αττικής

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζουν μέχρι… νεωτέρας τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά, που από χθες έχουν διακόψει την επί πιστώσει χορήγηση αναλώσιμων υλικών, ιατροτεχνολογικών προϊόντων και ειδικών σκευασμάτων διατροφής στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Η χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων των φαρμακοποιών με τη διοίκηση του Οργανισμού, έπειτα από πρόσκληση του ΕΟΠΥΥ, απέβη άκαρπη, καθώς οι φαρμακοποιοί δεν δέχθηκαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις εάν δεν εξοφληθούν πλήρως για τους δύο πρώτους μήνες του έτους. Κατόπιν τούτου, ο ΕΟΠΥΥ εξετάζει το ενδεχόμενο να ενεργοποιήσει –μπορεί και σήμερα– τα φαρμακεία του για τη διάθεση αναλώσιμων υλικών και προϊόντων σε ασφαλισμένους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, εκπρόσωποι των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αθήνας και Πειραιά καθώς και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Κατά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης παρουσίασε την πορεία αποπληρωμής των φαρμακοποιών για τα υλικά που χορήγησαν σε ασφαλισμένους από τις αρχές του έτους και δεσμεύθηκε ότι το αργότερο έως την προσεχή Δευτέρα θα έχουν εξοφληθεί ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος και εντός του Αυγούστου θα πληρωθεί και ο Μάρτιος. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μπερσίμης ζήτησε από τους φαρμακοποιούς να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τουλάχιστον έως το τέλος του μήνα, με την προοπτική ότι τον Σεπτέμβριο θα έχουν εξομαλυνθεί οι πληρωμές και θα γίνονται πλέον εντός πλαισίου σύμβασης. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών Κωνσταντίνος Λουράντος δεν δέχθηκε να προχωρήσει σε αναστολή των κινητοποιήσεων, οι οποίες θα συνεχιστούν τουλάχιστον έως τη Δευτέρα, όταν θα πραγματοποιηθεί νέο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, όπου ανάλογα με την πορεία των πληρωμών θα αποφασιστούν και οι επόμενες κινήσεις των φαρμακοποιών.

Οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, μετά το τέλος της συνάντησης, δήλωσαν ότι στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών Αττικής και ότι αναγνωρίζουν το δίκαιο του αιτήματός τους για την εξόφλησή τους και κάλεσαν τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να προχωρήσει στην άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας πληρωμής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή