ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: «Δεν θα μακροημερεύσει ο νέος νόμος»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

«Ο νόμος αυτός δεν θα μακροημερεύσει», προέβλεψε χθες η κ. Φώφη Γεννηματά, υπογραμμίζοντας ως επιτακτική την ανάγκη της εθνικής συναίνεσης στα ζητήματα της εκπαίδευσης και συμφωνώντας έτσι και με τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος νωρίτερα είχε θυμίσει τη στήριξη που παρείχε η Ν.Δ. στον νόμο Διαμαντοπούλου.

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα θέσει από τώρα την πρότασή μας για ένα ολοκληρωμένο, σύγχρονο ευρωπαϊκό πλαίσιο Παιδείας, ως κεντρικό σημείο της εθνικής γραμμής που χρειάζεται», είπε η κ. Γεννηματά και έσπευσε να απαξιώσει τον νόμο Γαβρόγλου, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι υπονομεύει την προοπτική διεθνοποίησης των ΑΕΙ, αποστρέφεται τις συνεργασίες τους με τις ανερχόμενες ακαδημαϊκές δυνάμεις, επιτίθεται στο αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων και αγνοεί επιδεικτικά την αναγκαία διασύνδεσή τους με την οικονομία. «Οι ρυθμίσεις σας γυρίζουν την ανώτατη εκπαίδευση δεκαετίες πίσω, καταστρέφουν ό,τι θετικό επιχειρήθηκε τα τελευταία χρόνια και αυτό οφείλεται στις ιδεοληψίες σας και την κομματική λογική σας», είπε η κ. Γεννηματά.

Αίσθηση, επίσης, προκάλεσε ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στις αποκαλυφθείσες συνομιλίες Τσίπρα-Βαρουφάκη. «Οι Ελληνίδες και οι Ελληνες απαιτούν να μάθουν όλη την αλήθεια για τα επικίνδυνα και τυχοδιωκτικά τους σχέδια», είπε και προέβλεψε ότι σύντομα «οι ευθύνες θα καταλογισθούν».

Σημειώνεται, τέλος, ότι στο πλαίσιο του νέου κόμματος που έχει προαναγγείλει, η κ. Γεννηματά θα συναντηθεί το μεσημέρι με τον Γ. Ραγκούση, ο οποίος πιθανολογείται ότι θα συνδιεκδικήσει την ηγεσία του.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ