Δεν θα γίνει ΕΔΕ για τον λιμενικό στην υπόθεση του «Noor 1»

Δεν θα γίνει ΕΔΕ για τον λιμενικό στην υπόθεση του «Noor 1»

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη φράση «το στέλεχος υπάγεται στις οδηγίες της εισαγγελίας – για εμάς δεν υπάρχει ζήτημα» ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Παν. Κουρουμπλής χθες στη Βουλή επιχείρησε να δώσει επίσημη εξήγηση για το γεγονός ότι δεν έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση της εμπλοκής στελέχους του Λιμενικού στον κύκλο επικοινωνίας με ισοβίτη καταδικασμένο για υπόθεση ναρκωτικών, περί την υπόθεση του «Noor 1». Υπενθυμίζεται ότι ο ισοβίτης Μ. Γιανουσάκης έχει υποστηρίξει πως ο λιμενικός ανακριτικός υπάλληλος Π. Χριστοφορίδης του άσκησε πιέσεις ώστε να προβεί σε κατάθεση εις βάρος του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, αντικείμενο της οποίας ήταν η έκφραση γνώμης για τη νέα επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Βασιλικής Ξυπνητού, με αφορμή ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης, ο κ. Κουρουμπλής είπε: «Το πιο εύκολο πράγμα για εμάς θα ήταν να κάνουμε ΕΔΕ. Τι θα γινόταν αν κάναμε ένορκη διοικητική εξέταση; Θα βούλιαζε το ελληνικό έθνος; Από τη στιγμή που η Εισαγγελία κάνει την έρευνα και το στέλεχος υπάγεται στις οδηγίες της Εισαγγελίας για εμάς δεν υπάρχει ζήτημα».

Στο ίδιο μήκος κύματος, η κ. Ξυπνητού είπε πως αν η Εισαγγελία δώσει σχετική εντολή, τότε και η υπηρεσία της θα προβεί σε σχετικές ενέργειες: «Για τη φερόμενη εμπλοκή του υπαλλήλου η υπηρεσία μου δεν είναι αρμόδια για διαταγή ΕΔΕ. Ως προς το ποινικό μέρος έχει συγκεντρωθεί υλικό και έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πειραιά και αν μας δοθεί εντολή θα ερευνήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή