Εργατικό δυστύχημα με δύο νεκρούς στη Λακωνία

Εργατικό δυστύχημα με δύο νεκρούς στη Λακωνία

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τραγωδία χθες το πρωί στη Σκάλα Λακωνίας: δύο άνδρες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια καθαρισμού του αποχετευτικού δικτύου. Νεκροί είναι ένας 51χρονος υπήκοος Βουλγαρίας και ένας 37χρονος Ελληνας. Ο πρώτος δούλευε σε ιδιωτικό συνεργείο που είχε αναλάβει την απόφραξη του δικτύου. Ο δεύτερος ήταν υπάλληλος κοντινού σούπερ μάρκετ. Προσπάθησε να απεγκλωβίσει τον 51χρονο, ο οποίος λίγο προτού χάσει τις αισθήσεις του λόγω αναθυμιάσεων άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Κρίσιμη θεωρείται η κατάσταση και ενός από τους πέντε τραυματίες. Πρόκειται για έναν 22χρονο κάτοικο της περιοχής, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας με σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια. Και αυτός δηλητηριάστηκε από τις αναθυμιάσεις, ενώ προσπαθούσε να βοηθήσει τους δύο άνδρες που κείτονταν αναίσθητοι μέσα στο φρεάτιο. Στο νοσοκομείο της Σπάρτης μεταφέρθηκαν ακόμα ένας 66χρονος ιδιώτης, καθώς επίσης δύο πυροσβέστες και ένας αστυνομικός που επίσης εισέπνευσαν δηλητήριο και αντιμετώπισαν αναπνευστικές διαταραχές.

Η τραγωδία ξεκίνησε να εκτυλίσσεται στις 8.45 χθες το πρωί, όταν οι υπάλληλοι ενός ιδιωτικού συνεργείου ξεκίνησαν να εκτελούν εργασίες απόφραξης στο δίκτυο βιολογικού καθαρισμού του Δήμου Ευρώτα. Πρώτος στο φρεάτιο φέρεται να μπήκε ο 51χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, υπάλληλος του συνεργείου καθαρισμού. Εξαιτίας των αναθυμιάσεων υπέστη δηλητηρίαση, ωστόσο, προτού χάσει τις αισθήσεις του πρόλαβε να καλέσει σε βοήθεια. Οσοι ανταποκρίθηκαν αντιμετώπισαν με τη σειρά τους σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Τελικά, οι άνδρες της Πυροσβεστικής που, στο μεταξύ, ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν στο σημείο ανέσυραν από το φρεάτιο νεκρό τον 51χρονο αλλοδαπό υπάλληλο του συνεργείου και τον 37χρονο Ελληνα και σοβαρά τραυματία τον 22χρονο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας, ο 37χρονος «προσήλθε άσφυγμος και οι προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης δυστυχώς απέβησαν άκαρπες, με αποτέλεσμα απλώς να διαπιστωθεί ο θάνατός του». Σε ό,τι αφορά την κατάσταση της υγείας των τραυματιών στην ίδια ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Ο 22χρονος ήρθε σε κωματώδη κατάσταση με οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια. Διασωληνώθηκε άμεσα, κατεβλήθησαν συνεχείς προσπάθειες αναρρόφησης υγρών από τους πνεύμονες. Η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή και κρίσιμη». Μεσημεριανές ώρες, χθες, μάλιστα μεταφέρθηκε για νοσηλεία σε ΜΕΘ της Αττικής.

Αντίθετα, η κατάσταση του 66χρονου, όπως επίσης των δύο πυροσβεστών και του ενός αστυνομικού ήταν σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν ικανοποιητική. Η έρευνα για να διευκρινιστούν οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος ανετέθη στο Α.Τ. Ευρώτα, ενώ η ιατροδικαστική εξέταση θα προσδιορίσει τα ακριβή αίτια θανάτου των δύο ανδρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή