Πρόοδο στις επισφάλειες «βλέπει» η Morgan Stanley

Πρόοδο στις επισφάλειες «βλέπει» η Morgan Stanley

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση ότι υπάρχει πρόοδος στο ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων διατυπώνει η Morgan Stanley έπειτα από συναντήσεις στελεχών της με εγχώρια τραπεζικά στελέχη και θεσμικούς παράγοντες. Σε ανάλυσή της σημειώνει ότι δεν είναι πιθανός ένας έλεγχος ενεργητικού ειδικά για τις εγχώριες τράπεζες. Σύμφωνα με τη Morgan Stanley, η μείωση των NPEs συνεχίζεται, παρά το γεγονός ότι κατά το α΄ εξάμηνο του 2017 δεν σημειώθηκε ιδιαίτερη πρόοδος στις αναδιαρθρώσεις εταιρικών δανείων, τομέας στον οποίο θα μπορούσαν να συμβάλουν οι εταιρείες διαχείρισης «κόκκινων» δανείων.

Οπως σημειώνει, οι ευκολότερες διαδικασίες αδειοδότησης θα επιτρέψει σε περισσότερες εταιρείες διαχείρισης να μπουν στην αγορά. Για τις πωλήσεις «κόκκινων» δανείων αναφέρει ότι παραμένει μια εκκολαπτόμενη αγορά, με προσφορές που αντιστοιχούν μόλις στο 5% της ονομαστικής αξίας των δανείων σε καθυστέρηση. Δηλαδή, οι προσφορές αγοράς ενός «κόκκινου» δάνειου αξίας 100 ευρώ διαμορφώνονται μόλις στα 5 ευρώ. Επισημαίνει ακόμα τη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου για την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων, προσθέτοντας ότι υπάρχει πρόοδος στον τομέα της λιανικής, ενώ πιο σταδιακή είναι η πρόοδος στα εταιρικά δάνεια. Τέλος, σημειώνει ότι κάποια στελέχη αισθάνονται ότι το 2019 δεν αποτελεί την τελική προθεσμία μείωσης των NPEs.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή