Στρατιωτική τάξη και πειθαρχία στον Λευκό Οίκο

Στρατιωτική τάξη και πειθαρχία στον Λευκό Οίκο

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Στρατιωτική πειθαρχία προσπαθεί να επιβάλει στον Λευκό Οίκο ο νεοαφιχθείς προσωπάρχης Τζον Κέλι έπειτα από μία εβδομάδα χάους και συναπτών αποπομπών συνεργατών του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. Μία από τις πρώτες του κινήσεις ήταν η αποπομπή του βωμολόχου Αντονι Σκαραμούτσι και η απαίτηση όλοι οι σύμβουλοι του προέδρου να αναφέρονται σε εκείνον και όχι στον Τραμπ. Ωστόσο, νέα αναταραχή προκάλεσε η αποκάλυψη της «Ουάσιγκτον Ποστ» ότι ο ίδιος ο Τραμπ υπαγόρευσε στον γιο του Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ παραπλανητική δήλωση, στην οποία ανέφερε ότι η συνάντησή του με τη Ρωσίδα δικηγόρο, τον Ιούνιο του 2016, δεν είχε σχέση με την προεκλογική εκστρατεία του πατέρα του. Ο Τραμπ τζούνιορ προχώρησε στη δημοσιοποίηση ηλεκτρονικών μηνυμάτων μέσα στον Ιούλιο τα οποία έδειξαν ότι συμφώνησε να συναντηθεί με μία γυναίκα για την οποία του είχαν πει ότι ήταν δικηγόρος της ρωσικής κυβέρνησης και ότι ενδεχομένως είχε επιλήψιμες πληροφορίες για την προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.

Στο μεταξύ, νέες γλαφυρές λεπτομέρειες για τον χαρακτήρα του Σκαραμούτσι έρχονται στην επιφάνεια εξαιτίας μίας φάρσας. Ενας Βρετανός χρήστης του Twitter με καλή αίσθηση του χιούμορ έστειλε email στον Σκαραμούτσι παριστάνοντας τον επίσης αποπεμφθέντα αντίπαλό του, Ρέινς Πρίμπους, πρώην προσωπάρχη του Τραμπ. Αποκαλώντας τον διαβολικό και τόσο υποκριτή που σου κόβεται η αναπνοή, ο φαρσέρ δέχθηκε την απάντηση του Σκαραμούτσι: «Διάβασε Σέξπιρ. Ειδικά Οθέλλο». Η κατάσταση τις τελευταίες εβδομάδες θυμίζει όντως έργο του βάρδου, καθώς ίντριγκες και δολοπλοκίες διαδέχονται η μία την άλλη. Ισως η μοναδική θετική εξέλιξη για τον Τραμπ σε επικοινωνιακό επίπεδο χθες ήταν η συγγνώμη της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ για τα tweets εναντίον του, στα οποία τον κατηγόρησε ότι απέφυγε να χαιρετίσει παιδί με ειδικές ανάγκες, αν και στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι το σχετικό βίντεο δεν ήταν ακριβές. Την ίδια στιγμή μαίνεται η κόντρα Ε.Ε. – ΗΠΑ για τις κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας. Η Γερμανία κάλεσε χθες την Ουάσιγκτον να συζητήσει με τους Ευρωπαίους τις συνέπειες του σχεδίου επιβολής νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, ώστε να μην τιμωρηθούν οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. «Η απειλή από τις Ηνωμένες Πολιτείες να τιμωρήσουν επίσης ευρωπαϊκές εταιρείες με τις αποκαλούμενες εξωχώριες κυρώσεις δεν γίνεται αποδεκτή», δήλωσε η υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Μπριγκίτε Τσίπρις.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή