Ανώνυμος συλλέκτης αποκτά ένα JACOB & CO. Astronomia Sky με την υπογραφή του Leonardo DiCaprio

Ανώνυμος συλλέκτης αποκτά ένα JACOB & CO. Astronomia Sky με την υπογραφή του Leonardo DiCaprio

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας συλλέκτης, που για ευνόητους λόγους προτιμά να διατηρήσει την ανωνυμία του, κατέβαλε αρκετές χιλιάδες δολάρια πάνω από την επίσημη λιανική τιμή (που είναι 580 χιλιάδες δολάρια) προκειμένου να αποκτήσει ένα μοναδικό μοντέλο Astronomia Sky του οίκου Jacob & Co. Το ακριβές ποσό δεν έχει ανακοινωθεί. Σίγουρα δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο ρολόι. Εκτός από την προφανή υψηλή πολυπλοκότητά του, το συγκεκριμένο φέρει χαραγμένη την υπογραφή του Αμερικανού mega-star του κινηματογράφου Leonardo DiCaprio. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ανώνυμος συλλέκτης αποκτά ένα JACOB & CO. Astronomia Sky με την υπογραφή του Leonardo DiCaprio-1

Στις 26 Ιουλίου στο Σεν Τροπέ πραγματοποιήθηκε για τέταρτη χρονιά, το ετήσιο φιλανθρωπικό gala με οικοδεσπότη τον Leonardo DiCaprio, ο οποίος είναι διάσημος όχι μόνο για τις υποκριτικές του ικανότητες αλλά και για την έντονη δράση του για την προστασία του περιβάλλοντος. Κατά τη διάρκεια του gala έγινε δημοπρασία, τα έσοδα της οποίας δόθηκαν στο Leonardo DiCaprio Foundation, το ίδρυμα που ίδρυσε ο Αμερικανός ηθοποιός το 1998 για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την προστασία οικοσυστημάτων και ειδών που κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Μόνο τον περασμένο χρόνο το Ίδρυμα του DiCaprio βοήθησε στη διαφύλαξη τουλάχιστον 1,6 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων ωκεανών –επιφάνεια διπλάσια από την έκταση της πολιτείας του Τέξας. Παράλληλα συνέβαλε στη διάσωση ειδών υπό εξαφάνιση, όπως ο γκρίζος λύκος και το άγριο τζάγκουαρ, και στη διατήρηση της άγριας ζωής στο εθνικό πάρκο Mkomazi της Τανζανίας.

Ανώνυμος συλλέκτης αποκτά ένα JACOB & CO. Astronomia Sky με την υπογραφή του Leonardo DiCaprio-2

O οικοδεσπότης του gala, Leonardo DiCaprio, παρουσιάζει το Astronomia Sky. Photo: Jacob & Co.

30 εκατομμύρια δολάρια συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της βραδιάς, στην οποία παρευρέθηκαν πρωτοκλασάτα ονόματα της μουσικής και του κινηματογράφου (Madonna, Sean Penn, Kate Winslet, Billy Zane, Lenny Kravitz, Gerard Butler κ.ά.) αλλά και δεκάδες πλούσιοι και διάσημοι, οι οποίοι, όπως αποδείχθηκε, έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Δημοπρατήθηκαν μεταξύ άλλων μία μοναδική στο είδος της Porsche 356 Coupe του 1963 (υπογεγραμμένη από αστέρες όπως οι Sean Penn, Bradley Cooper, Robert De Niro και Diane Keaton), μία κρουαζιέρα με τον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό πάνω στο πλοίο οικολογικών ερευνών Yersin, ένα αυθεντικό σωσίβιο από την ταινία Τιτανικός, που γιορτάζει 20 χρόνια από την κυκλοφορία της (υπογεγραμμένο από την Kate Winslet, τον DiCaprio και τον σκηνοθέτη James Cameron), ένα πριβέ δείπνο με τον κ. DiCaprio, πολλά έργα τέχνης από διάσημους καλλιτέχνες (Damien Hirst, Frank Gehry, Jeff Koons, Julian Schnabel κ.ά), και βεβαίως το Astronomia Sky της Jacob & Co.

Ανώνυμος συλλέκτης αποκτά ένα JACOB & CO. Astronomia Sky με την υπογραφή του Leonardo DiCaprio-3

Πρόκειται για ένα ρολόι που φτιάχτηκε ειδικά για την περίσταση, κατόπιν αιτήματος των διοργανωτών –λέγεται ότι ο κ. DiCaprio είναι fan της ωρολογοποιίας Jacob & Co. Το Astronomia Sky είναι ένα ρολόι με tourbillon σε τρεις άξονες, ένδειξη αστρικού χρόνου, οβάλ απεικόνιση του ουράνιου στερεώματος, 24ωρη ένδειξη ημέρας/νύχτας και περιστρεφόμενους δορυφόρους. Το αριστούργημα αυτό της ωρολογοποιίας φέρει ακόμη ένα διαμάντι κοπής Jacob με 288 έδρες καθώς και μία υδρόγειο ζωγραφισμένη στο χέρι.

Ανώνυμος συλλέκτης αποκτά ένα JACOB & CO. Astronomia Sky με την υπογραφή του Leonardo DiCaprio-4

Στο πλάι της κάσας από κόκκινο χρυσό υπάρχει χαραγμένη η επιγραφή «Generosity is the Key to Our Future», «Η Γενναιοδωρία είναι το Κλειδί για το Μέλλον μας» ενώ ακριβώς από κάτω διακρίνεται η υπογραφή του DiCaprio.

Η δημοπρασία σπάνιων αντικειμένων, εμπειριών και έργων τέχνης του Leonardo DiCaprio Foundation συνεχίζεται διαδικτυακά στο LeonardoDiCaprio.org από τις 10 έως τις 23 Αυγούστου.

Περισσότερες πληροφορίες για τον οίκο Jacob & Co εδώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή