«Κλειδωμένη» η πρόκριση από το Βελιγράδι για τον Ολυμπιακό

«Κλειδωμένη» η πρόκριση από το Βελιγράδι για τον Ολυμπιακό

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κόπο και άγχος, ο Ολυμπιακός «σφράγισε» το εισιτήριο που οδηγεί στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και αύριο στη Νιόν της Ελβετίας θα διενεργηθεί η κλήρωση από την οποία θα προκύψει ο τελευταίος του αντίπαλος πριν από τον «παράδεισο» των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης. Οι «ερυθρόλευκοι» ήρθαν ισόπαλοι με την Παρτιζάν με σκορ 2-2 (στο Βελιγράδι είχαν νικήσει με 1-3) παρουσία 30.000 θεατών στο Καραϊσκάκη.

Ο Μπέσνικ Χάσι αποφάσισε να ξεκινήσει τον Βούκοβιτς στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Ρέτσο και να περάσει τον Ρομαό στη φυσική του θέση, αυτή του αμυντικού μέσου. Νέο πρόσωπο σε σύγκριση με το πρώτο ματς του Βελιγραδίου ήταν και ο Φορτούνης. Στις υπόλοιπες θέσεις ήταν οι αναμενόμενοι, δηλαδή ο Καπίνο κάτω από την εστία, οι Κούτρης και Φιγκέιρας στα δύο άκρα της άμυνας, οι Οτζίτζα και Φορτούνης στον άξονα, οι Μάριν και Καρσελά σε ρόλο εξτρέμ και ο Μπέν στην κορυφή της επίθεσης. Εκτός 18άδας από την αποστολή έμειναν οι Ανσαριφάρντ, Νικολάου και το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα, ο Χρβόγε Μίλιτς.

Με τη σέντρα, οι παίκτες της Παρτιζάν επιχείρησαν να αιφνιδιάσουν και πίεσαν για το γκολ. Ομως οι «Πειραιώτες» προηγήθηκαν με φάουλ του Καρσελά στο 22΄ – ένα γκολ για το οποίο φέρει ευθύνη ο γκολκίπερ της πρωταθλήτριας Σερβίας, Φίλιπ Κλιάιτς. Οι παίκτες του Τζούκιτς συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία των «Πειραιωτών» να κρατήσουν την μπάλα. Και το πέτυχαν με τον Σουμά στο 33΄. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με κεφαλιά του Φορτούνη στο 52΄, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση. Στο 84΄ ο Τζούρτζεβιτς διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Βούκοβιτς (70΄ Ζντιέλαρ), Κούτρης, Ρομαό, Οτζίτζα, Φορτούνης (70΄ Σεμπά), Καρσελά, Μάριν (87΄ Σιώπης), Μπεν.

ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Κλιάιτς, Βουλίσεβιτς, Οστοϊτς, Τσίρκοβιτς, Μίλετιτς, Εβερτον, Σουμά (64΄ Πάντιτς), Γέντοβιτς (79΄ Κόσοβιτς, Γιάνκοβιτς, Ταβάμπα (85΄ Ιλιτς), Τζούρτζεβιτς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή