Μία τραυματίας από αδέσποτη σφαίρα στον Κορυδαλλό

Μία τραυματίας από αδέσποτη σφαίρα στον Κορυδαλλό

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια της συμπλοκής, προχθές τη νύχτα, έξω από κουρείο στον Κορυδαλλό, με κατάληξη τον σοβαρό τραυματισμό από «αδέσποτη» σφαίρα μιας 29χρονης κοπέλας, που βρέθηκε τυχαία στο σημείο. Φως στην υπόθεση ανέλαβε να ρίξει το τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στις 11.30 μ.μ. έξω από ανδρικό κομμωτήριο στην οδό Ταξιαρχών 16. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, ένας 24χρονος Ελληνας με καταγωγή από την Αρμενία, συνεπλάκη με ομάδα νεαρών που, άγνωστο γιατί, του επιτέθηκαν. Στη διάρκεια του καβγά, κάποιος ή κάποιοι από την ομάδα των επιτιθέμενων έβγαλαν όπλα και πυροβόλησαν την τζαμαρία του κομμωτηρίου, πιθανότατα για να εκφοβίσουν τον 24χρονο ιδιοκτήτη του. Μία από τις σφαίρες, ωστόσο, έπληξε μια 29χρονη, που βρισκόταν τυχαία σε διπλανή καφετέρια, στην κοιλιά, τραυματίζοντάς την σοβαρά. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν» και υπεβλήθη άμεσα σε χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο, η άτυχη κοπέλα έφερε διαμπερές τραύμα από σφαίρα στην κοιλιά και μετά τη χειρουργική επέμβαση νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου, στη Γ΄ χειρουργική κλινική του νοσοκομείου. Από το σημείο της συμπλοκής περισυνελέγησαν πέντε κάλυκες από δύο διαφορετικά όπλα, ενώ στο εσωτερικό του καταστήματος οι αστυνομικοί βρήκαν δύο βολίδες.

Προσαγωγές

Προσήχθησαν αρχικά έξι άτομα που ωστόσο δεν είχαν ανάμειξη στο περιστατικό και εξετάστηκαν ως μάρτυρες. Οι αυτόπτες είπαν στους αστυνομικούς ότι στην ομάδα των επιτιθέμενων συμμετείχαν 8-9 άτομα που μιλούσαν ελληνικά.

Από την πλευρά του, ο 24χρονος ιδιοκτήτης του κομμωτηρίου υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τα άτομα που του επιτέθηκαν, ότι δεν έχει διαφορές με κανέναν και δήλωσε άγνοια για τα πιθανά κίνητρά τους. Εξετάστηκε το υλικό από κάμερα ασφαλείας του κομμωτηρίου. Σε αυτό φαίνονται άτομα να τρέχουν στο πεζοδρόμιο της οδού Ταξιαρχών, δίχως πάντως να είναι ευδιάκριτα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ρωτήθηκαν σχετικά διευκρίνισαν ότι ο 24χρονος δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές και απέκλεισαν το ενδεχόμενο το κίνητρο της επίθεσης να είναι ρατσιστικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή