Μηδέν εις το πηλίκον για ΑΕΚ

Μηδέν εις το πηλίκον για ΑΕΚ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ υπέστη η ΑΕΚ που ηττήθηκε χθες βράδυ με 1-0 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη Ρωσία. Σκόρερ ήταν ο Νάτχο στο 74΄, πετυχαίνοντας γκολ και πάλι από στημένη φάση.

Η Ενωση έμεινε εκτός συνέχειας με συνολικό σκορ 3-0, από μια ομάδα πιο ικανή, πιο έμπειρη αλλά και πιο κυνική. Πλέον, θα μάθει την αντίπαλό της στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ την Παρασκευή και βρίσκεται στο γκρουπ των αδυνάτων.

Ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς (Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες) και σύστημα 3-5-2. Μολονότι δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα στα πρώτα 45 λεπτά, η ΑΕΚ αδυνατούσε να απειλήσει ορθολογικά και οι ελάχιστες φάσεις που δημιούργησε ήταν από ατομικές ενέργειες. Στο δεύτερο μέρος ήταν πιο επιθετική και είχε μια μεγάλη διπλή χαμένη ευκαιρία με τους Γιόχανσον, Κλωναρίδη στο 63΄ και άλλη μία με τον Γιακουμάκη στο 87΄.

Με τον σχηματισμό που επέλεξε ο Μανόλο Χιμένεθ, ουσιαστικά προσάρμοσε την ΑΕΚ στις ανάγκες και των δύο αγώνων, χωρίς να προσπαθήσει να αποδώσει τη δουλειά του βασικού σταδίου της προετοιμασίας στο Κιέλτσε της Πολωνίας. Αρνητική παρουσία στον αγώνα είχε ο Μάρκο Λιβάγια που δείχνει αρκετά βαρύς, αποκομμένος από τους συμπαίκτες του και με λίγη διάθεση να δημιουργήσει κινδύνους στις αντίπαλες άμυνες.

Ο Μάνταλος κινήθηκε επίσης σε πολύ ρηχά νερά, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε στη φυσική του θέση, ως κλασικό 10άρι.

Η ΑΕΚ πρέπει να βελτιώσει κατά πολύ τη συνολική της παρουσία στους επόμενους ευρωπαϊκούς αγώνες, καθώς είναι πολύ μακριά ακόμη από τη διεκδίκηση μιας πρόκρισης επί ίσοις όροις. Ψυχολογικά εμφανίστηκε επίσης ανέτοιμη, πράγμα που χρεώνεται σε μεγάλο βαθμό και στον Μανόλο Χιμένεθ.

ΤΣΣΚΑ: Ακινφέεφ, Β. Μπερεζούτσκι, Βασίν, Α.Μπερεζούτσκι, Σενίκοφ, Φερνάντες, Φέρνμπλουμ, Γκολοβίν (81΄ Μιλάνοφ), Τζαγκόεφ (72΄ Νάτχο), Τσάλοφ (69΄ Ολάναρε), Βιτίνιο.

ΑΕΚ: Ανέστης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Μπακάκης, Λόπες, Σιμόες (77΄ Γαλανόπουλος), Γιόχανσον, Μάνταλος, Κλωναρίδης (77΄ Γιακουμάκης), Λιβάγια (71΄ Χριστοδουλόπουλος).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή