Εμμεση αναφορά περί νέου φορέα από Διαμαντοπούλου

Εμμεση αναφορά περί νέου φορέα από Διαμαντοπούλου

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Και ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Θεοδωράκης και εμείς, η Ωρα Αποφάσεων, έχουμε λόγο που συμπίπτει και μετά το συνέδριο της ΔΗΣΥ έγινε σαφές ότι ο κ. Βενιζέλος δεν έχει κανένα λόγο εκεί μέσα. Αλλωστε, η πρόσκληση της ΔΗΣΥ και σε εμάς και στον κ. Θεοδωράκη πολιτικά δεν πατούσε κάπου, λόγω και των βαθύτατων προγραμματικών διαφορών που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα…».

Η απάντηση αυτή που έδωσε χθες η κ. Αννα Διαμαντοπούλου (ΣΚΑΪ) απεδείχθη αρκετή για να προκαλέσει μία ακόμη θαλασσοταραχή στους κόλπους της Κεντροαριστεράς. Και πολύ περισσότερο όταν αμέσως ερμηνεύθηκε ως επιβεβαιωτική των σεναρίων που γράφονται τις τελευταίες μέρες περί της ίδρυσης νέου κόμματος από όσους δεν θα μετάσχουν στο εγχείρημα της ΔΗΣΥ. Δηλαδή τους κ. Βενιζέλο, Στ. Θεοδωράκη, Αννα Διαμαντοπούλου, Γ. Φλωρίδη και όσους μιλούν για την ανάγκη ίδρυσης ενός αμιγώς μεταρρυθμιστικού κεντρώου σχήματος, θεωρώντας παρωχημένη την έννοια της Κεντροαριστεράς – τουλάχιστον με τον αμφίσημο πολιτικά τρόπο που θεωρούν ότι την εκπροσωπούν η Φώφη Γεννηματά, ο Γιώργος Παπανδρέου και εν γένει οι μετέχοντες στη ΔΗΣΥ.

Πιο ευκρινώς, άλλωστε, δεν θα μπορούσε να το πει χθες η κ. Διαμαντοπούλου. «Ωραία η συζήτηση επί δεκαετίες για την Κεντροαριστερά, αλλά θέλει πλέον μια τελεία και μια παύλα», τόνισε και αφού επανέλαβε την πάγια άποψή της ότι η χώρα «χρειάζεται έναν καθαρό μεταρρυθμιστικό λόγο που να απάντα στον 21ο αιώνα». Προεξόφλησε ότι «ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος θα είναι πολιτικά καυτοί μήνες με μεγάλο ενδιαφέρον», μην αφήνοντας έτσι καμία αμφιβολία ότι διεργασίες για την ίδρυση νέου κόμματος δεν γίνονται μόνον εντός της ΔΗΣΥ.

Συνεργάτες του κ. Βενιζέλου μόνον αιφνιδιασμένοι δεν έδειχναν από τους προβληματισμούς που διετύπωσε δημοσίως χθες για το μέλλον του χώρου η κ. Διαμαντοπούλου. «Οποιος παρακολουθεί τις δηλώσεις των δύο πολιτικών, προφανώς γνωρίζει ότι σε πολλά σημεία συμπίπτουν» έλεγαν οι ίδιες πηγές, αποφεύγοντας όμως για μία ακόμη φορά να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για τα σενάρια που επιχειρούν να προδικάσουν τα πολιτικά σχέδια του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Αντιθέτως, κάποιες αποστάσεις από την κ. Διαμαντοπούλου, που επί της ουσίας αυτοεξαιρέθηκε χθες από το εγχείρημα της ΔΗΣΥ, θέλησε να κρατήσει χθες ο κ. Θεοδωράκης. Μιλώντας και εκείνος στον ΣΚΑΪ προανήγγειλε ότι τις τελικές του αποφάσεις θα τις ανακοινώσει τον Σεπτέμβριο, χωρίς να αποκλείει κατηγορηματικά την περίπτωση και της δικής του συμμετοχής στη διαδικασία διεύρυνσης της ΔΗΣΥ που έχει δρομολογήσει η κ. Φώφη Γεννηματά και έχει αναλάβει να υλοποιήσει με μια ανεξάρτητη επιτροπή ο κ. Νίκος Αλιβιζάτος. «Eχουμε τη δική μας πρόταση στην οποία θα επιμείνουμε. Εάν αυτές οι δύο προτάσεις συναντηθούν (σ.σ. με την αντίστοιχη της κ. Γεννηματά), θα εξαρτηθεί και από τη δουλειά που κάνει ο κ. Αλιβιζάτος», είπε ο κ. Θεοδωράκης, αφήνοντας όμως και μια σαφή αιχμή για τη σύνθεση της επιτροπής που ανακοίνωσε ο γνωστός συνταγματολόγος. «Δεν λύνονται τα προβλήματα με το να βάζει ο κάθε πολιτικός αρχηγός κάποιους δικούς του συνεργάτες», είπε, υπονοώντας ότι θα περίμενε από τον κ. Αλιβιζάτο να επιλέξει εκείνος τα πρόσωπα της επιτροπής και όχι να του επιβάλουν τις επιλογές τους οι επικεφαλής των σχημάτων της ΔΗΣΥ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή