ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κυβέρνηση εμμένει στο νέο διοικητικό σχήμα της ΕΡΤ

Οι αλλαγές στο ραδιομέγαρο θα συνεχιστούν και τον Αύγουστο

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Η επόμενη μέρα στην ΕΡΤ βρίσκει το Ραδιομέγαρο σε αναστάτωση. Η χθεσινή σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, μία ημέρα μετά την επίσκεψη του συνθέτη κ. Διονύση Τσακνή στον πρωθυπουργό και την υποβολή της παραίτησής του, δεν έφερε αλλαγή της πολιτικής. Η κυβέρνηση επιμένει στο νέο σχήμα με επικεφαλής τον κ. Βασίλη Κωστόπουλο στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, διατηρώντας τον κ. Τσακνή στη θέση του προέδρου, χωρίς όμως να ασκεί αρμοδιότητες, όπως προβλέπει η νομοθεσία.

Οι αλλαγές στο διοικητικό σχήμα της ΕΡΤ θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια του Αυγούστου. Σήμερα (13.00) θα γίνει η ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής του κ. Χρήστου Λεοντή και του κ. Γιώργου Θαλασσινού. Ο συνθέτης κ. Χρ. Λεοντής προορίζεται να αναλάβει την ευθύνη των Μουσικών Συνόλων, ως μέλος του Δ.Σ., την οποία είχε άτυπα ο κ. Τσακνής. Ο πρώην διευθυντής του Μελωδία 99,2 και του περιοδικού «Μετρό», κ. Γ. Θαλασσινός θα αναλάβει αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος με πρώτη αρμοδιότητα τη λειτουργία των ραδιοφωνικών προγραμμάτων. Η κυβέρνηση θέλει να τροποποιήσει το μοντέλο λειτουργίας, με τη δημιουργία ενός ηγετικού σχήματος που θα λαμβάνει τις αποφάσεις.

Ο κ. Τσακνής είναι από τα πρόσωπα, που μετά την παραίτηση του κ. Λάμπη Ταγματάρχη, διαφώνησαν με τις κυοφορούμενες αλλαγές, ζητώντας να έχει διευρυμένο ρόλο. Το θέμα τέθηκε και στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό και ενώ είχε υποβληθεί η παραίτηση, την ύπαρξη της οποίας αποκάλυψε στο χθεσινό της φύλλο η «K». Η προτροπή ήταν να πέσουν οι τόνοι και να επέλθει συμφωνία μεταξύ των αντιμαχόμενων ομάδων και προσώπων στην ΕΡΤ. Η παραίτηση του κ. Τσακνή υποβλήθηκε στον πρωθυπουργό, και στους υπουργούς Αλ. Φλαμπουράρη και Ν. Παππά.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ