Διευκρινίσεις Στ. Κοντονή για πλειστηριασμούς

Διευκρινίσεις Στ. Κοντονή για πλειστηριασμούς

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διευκρινίσεις, επιχειρώντας να καταστείλει τη «θύελλα» αντιδράσεων που σημειώθηκε στη Βουλή από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αναφορικά με την τροπολογία για τους συμβολαιογραφικούς συλλόγους και τους πλειστηριασμούς, παρείχε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Απαντώντας στα όσα είπαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας αλλά και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης (σ.σ. έκανε λόγο για φωτογραφική διάταξη με στόχο την προμήθεια ηλεκτρονικών πλατφορμών μέσω των οποίων θα γίνονται πλειστηριασμοί κατοικιών), ο υπουργός Δικαιοσύνης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία, μεταξύ άλλων, αποδίδει τις ενστάσεις-καταγγελίες που διατυπώθηκαν σε «μικροπολιτικούς λόγους».

Σύμφωνα με τον υπουργό, εκ της τροπολογίας «δεν μεταβάλλεται ούτε ο χαρακτήρας των συμβολαιογραφικών συλλόγων ως ΝΠΔΔ ούτε η κατά τόπο αρμοδιότητα των συμβολαιογράφων». «Η απόκτηση άδειας χρήσης, η συντήρηση, η τεχνική και λειτουργική υποστήριξη των ηλεκτρονικών συστημάτων, του λογισμικού, της πλατφόρμας ή πύλης ηλεκτρονικών εφαρμογών, εξυπηρετεί αποκλειστικά τους ίδιους τους συμβολαιογράφους οι οποίοι θα συνδέονται μέσω του υπολογιστή τους με την ηλεκτρονική πλατφόρμα προκειμένου να διενεργούν τους πλειστηριασμούς με ηλεκτρονικό τρόπο, όπως ακριβώς προβλέπει ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας», σημείωσε ο κ. Κοντονής.

Ως προς την προμήθεια της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι «η επιλογή εταιρείας που θα παρέχει το λογισμικό δεν αφορά το υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά τους ίδιους τους συμβολαιογραφικούς συλλόγους που θα συνάψουν τις σχετικές συμβάσεις, ενώ δεν επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός, αφού αντισυμβαλλόμενο δεν είναι το υπουργείο». «Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση του ζητήματος δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και γίνεται για λόγους μικροπολιτικούς», κατέληξε ο κ. Κοντονής.

Εν τω μεταξύ, παραδόθηκαν από τις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές στον υπουργό Δικαιοσύνης τα σχέδια του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή