Αυξημένα κέρδη για την Fraport AG λόγω διαχείρισης των περιφερειακών αεροδρομίων

Αυξημένα κέρδη για την Fraport AG λόγω διαχείρισης των περιφερειακών αεροδρομίων

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τόνωσε τα έσοδα και τα κέρδη της Fraport AG, η ανάληψη της διαχείρισης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην Ελλάδα. Η γερμανική εταιρεία παρουσίασε για το α’εξάμηνο του 2017 αύξηση εσόδων 10,7% στα 1,35 δις. ευρώ και λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 420 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 12%. Ακόμη οι ταμειακές ροές βελτιώθηκαν κατά 31% στο εξάμηνο πλησιάζοντας τα 200 εκατ. ευρώ. Μεγάλο μέρος αυτής της θετικής μεταβολής, η διοίκηση της Fraport απέδωσε στην θυγατρική της εταιρεία, Fraport Greece.

H τελευταία πρόσθεσε στον όμιλο Fraport έσοδα 58,2 εκατ. ευρώ, λειτουργικά κέρδη (EBITDA) 25,2 εκατ. ευρώ, ενώ είχε ζημίες ύψους 3,6 εκατ. ευρώ. Οι ζημίες ωστόσο, όπως επισημαίνει η εταιρεία, προέρχονται από μην επαναλαμβανόμενη δαπάνη που σχετίζεται με την χρηματοδότηση της επιχείρησης. Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα της Fraport Greece αφορούν την περίοδο 11/4-30/6/2017, δεδομένου ότι η εταιρεία ανέλαβε τη διαχείριση των αεροδρομίων στις 11 Απριλίου.

Με αυτά τα δεδομένα, η Fraport Greece σε 12μηνη βάση αναμένεται να πετύχει έσοδα 150-200 εκατ. ευρώ και λειτουργικά κέρδη (EBITDA) της τάξης των 75-90 εκατ. ευρώ.

Η Ελλάδα ωστόσο, δεν προσθέτει μόνον έσοδα και κέρδη την γερμανική εταιρεία. Πρόσθεσε και χρέη, αφού ο δανεισμός για τη χρηματοδότηση της ανάληψης της εκμετάλλευσης των 14 αεροδρομίων εκτοξεύθηκε στα 3,5 δις. ευρώ, από 2,3 δις. ευρώ που ήταν έξι μήνες πριν. Ο βαθμός μόχλευσης της επιχείρησης ανήλθε στο 95,7% από 65,4% που ήταν τον περασμένο Δεκέμβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή