ΠΟΛΙΤΙΚΗ

NΔ: «Να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση την θέση της για το καθεστώς Μαδούρο»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Στην σκιά δημοσιευμάτων του ξένου τύπου, αλλά και της στάσης των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να πάρει σαφή θέση για το καθεστώς Μαδούρο. Με ανακοίνωση του ο αρμόδιος τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφέρει πως «οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες είναι ασαφείς και η Κυβέρνηση παραμένει σιωπηλή» προτρέποντας την να σταματήσει να το κάνει και να λάβει θέση.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως ο ξένος τύπος κάνει λόγο πως η αποτροπή των κυρώσεων απο πλευράς ΕΕ, απετράπη εξαιτίας ανησυχιών και αντιρρήσεων και της κυβέρνησης Τσίπρα. Παράλληλα επισημαίνεται πως οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζουν κάθε σχετικό ψήφισμα καταδίκης που έρχεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αναλυτικά: 

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανακοίνωσε η Εκπρόσωπός της για την  Εξωτερική Πολιτική, δεν αναγνωρίζει την Συντακτική Εθνοσυνέλευση στη Βενεζουέλα και εκφράζει έντονες ανησυχίες για τις πρακτικές του καθεστώτος Μαδούρο.

Εν τω μεταξύ, σημερινά δημοσιεύματα του ξένου Τύπου αναφέρουν ότι η επιβολή κυρώσεων απετράπη εξαιτίας ανησυχιών και αντιρρήσεων και της Κυβέρνησης Τσίπρα.

Οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες είναι ασαφείς και η Κυβέρνηση παραμένει σιωπηλή.

Την ίδια ώρα, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζουν κάθε σχετικό ψήφισμα καταδίκης που έρχεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Καλούμε το Υπουργείο Εξωτερικών να διευκρινίσει επιτέλους με τρόπο επίσημο και κατηγορηματικό ποια ακριβώς είναι η θέση της χώρας  μας και αν είναι αυτή που, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, εμφανίζεται ως βασικός και επίμονος υποστηρικτής του καθεστώτος Μαδούρο». 
 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ