Πλούσιο πρόγραμμα τον Αύγουστο στο Φεστιβάλ Santorini Arts Factory

Πλούσιο πρόγραμμα τον Αύγουστο στο Φεστιβάλ Santorini Arts Factory

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται το Φεστιβάλ Santorini Arts Factory με θέατρο, χορό, συναυλίες, περφόρμανς, σεμινάρια και εικαστικές εκθέσεις. Αύριο, Δευτέρα 7 Αυγούστου, τα μεσάνυχτα με την πανσέληνο, ο χώρος του SAF θα φιλοξενήσει μια συναυλία με ήχους από το Θιβέτ, ιδανική για χαλάρωση σώματος και πνεύματος, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε και ξαπλωμένοι. Την Τρίτη ακολουθεί η θεατρική παράσταση «Ολα αυτά τα υπέροχα πράγματα» των Ντάνκαν Μακμίλαν και Τζόνι Ντόναχι σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη, ενώ την Τετάρτη το χοροθέατρο «Ακροποδητί» θα παρουσιάσει τη «Μέδουσα» σε χορογραφία της Αγγελικής Σιγούρου. Η κ. Ανδρεάδη θα σκηνοθετήσει επίσης την παράσταση «Ιων» του Ευριπίδη, σε μια εκδοχή για δύο πρόσωπα, που θα παρουσιαστεί στις 20 Σεπτεμβρίου.

Το SAF θα φιλοξενήσει επίσης τους Opera Chaotique (10/8), τους Χαΐνηδες και την ομάδα «Κι όμΩς κινείται» (12/8) που θα παρουσιάσουν τον «Ερωτόκριτο» του Βιτσέντζου Κορνάρου, τους Evocaciόn (15/8) που θα παραδώσουν μαθήματα τάνγκο και τις Φωτεινή Βελεσιώτου και Ανατολή Μαργιόλα στη μουσική παράσταση «Οι μούσες του Ρεμπέτικου» (18/8), όπου θα επιχειρήσουν μια αναδρομή στις γυναίκες που ενέπνευσαν τους συνθέτες του ρεμπέτικου.

Το παραμύθι «Το αστέρι του γίγαντα» (16/8) της Μαριβίτας Γραμματικάκη θα γίνει η αφορμή για να γνωρίσουν τα παιδιά τον κόσμο της δημιουργικής αφήγησης χρησιμοποιώντας μουσικά όργανα, ενώ θα παρουσιαστεί η παιδική μουσική παράσταση «Ο ζητιάνος και η χρυσή κλειδαρότρυπα» (17/8) της ίδιας συγγραφέως, σε σκηνοθεσία Λένας Γεωργίου.

Επίσης, η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ θα παρουσιάσει το «Bel canto στη Μεσόγειο» (21/8) με μια μεγάλη μουσική βεντάλια, από την ιταλική καντσονέτα και την ισπανική χαμπανέρα στο γαλλικό βαλς και την ελληνική οπερέτα, με τη μέτζο σοπράνο Κατερίνα Ρούσσου και τον τενόρο Γιάννη Χριστόπουλο.

Από τον χώρο της τζαζ θα εμφανιστεί ο Πέτρος Κλαμπάνης (22/8) με ήχους της Νέας Υόρκης και από το προσωπικό του άλμπουμ «Chorma» και το κουιντέτο του Βασίλη Ρακόπουλου (24/8) με την παράσταση «Aegean Jazz».

Ταυτόχρονα με τη διεξαγωγή του φεστιβάλ, εντός του ίδιου χώρου, βρίσκεται σε λειτουργία και το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός», το οποίο παρουσιάζει στους επισκέπτες μία ιστορική αναδρομή στον τόπο της Σαντορίνης και στις παραδόσεις της, με επίκεντρο τη διαδικασία παραγωγής και επεξεργασίας σαντορινιάς ντομάτας, εκεί ακριβώς όπου στεγάζονται από το 1945 τα μηχανήματα του παλιού Εργοστασίου. Επίσης, φιλοξενεί στους χώρους του πωλητήριο με επιλεγμένα δείγματα του ελληνικού design, μικρά έργα τέχνης, κοσμήματα, βιβλία, μουσική, καθώς και τοπικά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις του φεστιβάλ παρουσιάζεται η ομαδική έκθεση «Orange Water 3» με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, βιντεοπροβολές και εγκαταστάσεις από διακεκριμένους Ελληνες και ξένους εικαστικούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή