ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψευτοεκλέρ

ΑΝΝΑ ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΟΥ

Φωτογραφία: ΠΕΤΡΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Γλυκά, Σοκολάτα, Γλυκά Ψυγείου, Συνταγές, Ζάχαρη και Αλεύρι

Προετοιμασία: 30΄ Αναμονή: 1 ώρα

Υλικά (για περίπου 12 κομμάτια)
  • 1 φάκελος άνθος αραβοσίτου σοκολάτα
  • γάλα (όσο αναγράφεται στη συσκευασία του άνθους αραβοσίτου)
  • ζάχαρη (όση αναγράφεται στη συσκευασία του άνθους αραβοσίτου)
  • 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1 πακέτο σαβαγιάρ

Διαδικασία

Φτιάχνουμε την κρέμα βράζοντας το άνθος αραβοσίτου σε όσο γάλα και με όση ζάχαρη προβλέπονται στη συσκευασία.

Οταν δέσει η κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 50 γρ. από την κουβερτούρα.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα μέσα στην κρέμα. Βάζουμε 2-3 κουταλάκια κρέμας ανάμεσα σε 2 σαβαγιάρ.

Συνεχίζουμε να φτιάχνουμε τέτοια «σαντουιτσάκια» μέχρι να τελειώσουν τα σαβαγιάρ και η κρέμα.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου μισή ώρα. Στο μεταξύ λιώνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα (150 γρ.) σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.

Την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού.

Αλείφουμε τα εκλεράκια με λιωμένη κουβερτούρα.

Περιμένουμε να στεγνώσει η επικάλυψη για περίπου 1 ώρα και σερβίρουμε.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ