Ο Τραμπ «μισεί» την ιδέα υποδοχής προσφύγων από την Αυστραλία: «Σας εγγυώμαι πως είναι κακοί»

Ο Τραμπ «μισεί» την ιδέα υποδοχής προσφύγων από την Αυστραλία: «Σας εγγυώμαι πως είναι κακοί»

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σας εγγυώμαι πως είναι κακοί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ σε τηλεφωνική συνομιλία του με τον Αυστραλό ομόλογό του, Μάλκολμ Τέρνμπουλ σχετικά με τους πρόσφυγες, που βρίσκονται σε κέντρα κράτησης της Αυστραλίας. Η συζήτηση αφορούσε τη συμφωνία Καμπέρας – Ουάσιγκτον που υπογράφηκε από την κυβέρνηση Ομπάμα και προβλέπει την αποδοχή των προσφύγων που κρατούνται στην Αυστραλία από τις Ηνωμένες Πολιτείες

Η τηλεφωνική συνομιλία των δύο ανδρών ξεκίνησε σε καλό κλίμα, αφού ο Ντόναλντ Τραμπ αρχικά επαίνεσε την κυβέρνηση της Αυστραλίας, για την επιλογή να μην επιτραπεί στους πρόσφυγες και μετανάστες που καταφθάνουν με βάρκες να φτάσουν στις ακτές του νησιού και να τους μεταφέρουν σε κέντρα κράτησης προσφύγων σε νησιά του Ειρηνικού. 

Όταν όμως η συνομιλία έφτασε στο θέμα της επίμαχης συμφωνίας, ο Τραμπ σχολίασε: «Μισώ την ιδέα του να πάρω αυτούς τους ανθρώπους. Σας εγγυώμαι ότι είναι κακοί, γι' αυτό βρίσκονται στην φυλακή. Δεν θα είναι οι υπέροχοι άνθρωποι που δουλεύουν για την τοπική επιχείρηση παραγωγής γάλακτος».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή