Οι «δύσκολες» συνομιλίες Τραμπ με τους ηγέτες Μεξικού και Αυστραλίας

Οι «δύσκολες» συνομιλίες Τραμπ με τους ηγέτες Μεξικού και Αυστραλίας

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να κάλεσε τον Μεξικανό ομόλογό του, Ενρίκε Πένια Νιέτο κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους συνομιλίας τον Ιανουάριο να σταματήσει να λέει δημόσια ότι το Μεξικό δεν πρόκειται να πληρώσει για την οικοδόμηση τείχους στα σύνορα με τις ΗΠΑ, όπως αναφέρει δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post, η οποία επικαλείται πρακτικά της συνομιλίας.

Μάλιστα ο Τραμπ είπε στον Μεξικανό πρόεδρο ότι θα βρισκόταν «με κάποιο τρόπο» διέξοδος για το ζήτημα της χρηματοδότησης.

Η Washington Post, επίσης έκανε λόγο για μία ακόμη συνομιλία που έλαβε χώρα τον Ιανουάριο – αυτή τη φορά μεταξύ του Αμερικανού προέδρου και του Αυστραλού πρωθυπουργού, Μάλκολμ Τέρνμπουλ. Η συνομιλία ήταν αρκετά… έντονη, αφού ο Τραμπ αποκάλεσε τη συζήτησή τους «γελοία».

Η τηλεφωνική συνομιλία των δύο ανδρών ξεκίνησε σε καλό κλίμα, αφού ο Ντόναλντ Τραμπ αρχικά επαίνεσε την κυβέρνηση της Αυστραλίας, για την επιλογή να μην επιτραπεί στους πρόσφυγες και μετανάστες που καταφθάνουν με βάρκες να προσεγγίσουν τις ακτές του νησιού και να τους μεταφέρουν σε κέντρα κράτησης προσφύγων σε νησιά του Ειρηνικού. ΄

Όταν όμως η συνομιλία έφτασε στο θέμα της συμφωνίας Καμπέρας – Ουάσιγκτον που υπογράφηκε από την κυβέρνηση Ομπάμα και προβλέπει την αποδοχή των προσφύγων που κρατούνται στην Αυστραλία από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το κλίμα άλλαξε. «Μισώ την ιδέα του να πάρω αυτούς τους ανθρώπους. Σας εγγυώμαι ότι είναι κακοί, γι' αυτό βρίσκονται στην φυλακή. Δεν θα είναι οι υπέροχοι άνθρωποι που δουλεύουν για την τοπική επιχείρηση παραγωγής γάλακτος», σχολίασε ο Αμερικανός πρόεδρος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή