Συνδρομή της Ελλάδας με εναέρια μέσα για κατάσβεση πυρκαγιών στην Αλβανία

Συνδρομή της Ελλάδας με εναέρια μέσα για κατάσβεση πυρκαγιών στην Αλβανία

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δύο αεροσκάφη τύπου «πετζετέλ» συνδράμει η χώρα μας την Αλβανία για την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν την Τρίτη (01/08) στο εθνικό πάρκο Llagora στην περιοχή Ducat που βρίσκεται στην νότια Αλβανία, σύμφωνα με ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. 

Σημειώνεται ότι η συνδρομή πραγματοποιείται ύστερα από αίτημα που υποβλήθηκε στον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά από τον Αλβανό ομόλογό του με παράλληλη ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Εκτός από την πυρκαγιά στο εθνικό πάρκο «Llagora», αρκετές ακόμη πυρκαγιές μαίνονται σε διάφορες περιοχές στην νότια Αλβανία.

Ευχαριστήριο μήνυμα προς την χώρα μας απηύθυνε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, ο επίτροπος της ΕΕ για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης. «Μεγάλο ευχαριστώ στην Ελλάδα που προσφέρει δύο αεροσκάφη για την κατάσβεση πυρκαγιών στην Αλβανία. Τα αεροπλάνα έχουν τεθεί ήδη σε λειτουργία. Η αλληλεγγύη είναι εμφανής», έγραψε. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή