Τέσσερις πυροσβέστες τραυματίστηκαν από τη φωτιά στο Λαγονήσι

Τέσσερις πυροσβέστες τραυματίστηκαν από τη φωτιά στο Λαγονήσι

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τρεις πυρκαγιές μέσα σε τρεις ημέρες, είναι πάρα πολύ», ανέφερε ο δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρονής στην «Κ» αργά χθες το βράδυ, όταν όλα στην περιοχή επέστρεφαν στους κανονικούς ρυθμούς. Νωρίτερα το απόγευμα και οι τελευταίοι κάτοικοι είχαν επιστρέψει στα σπίτια τους. «Στην περιοχή έχουμε 30.000 σπίτια, τα περισσότερα από τα οποία αυτήν την εποχή είναι γεμάτα. Ταυτόχρονα, καθημερινά έρχονται πολλοί για μπάνιο. Ευτυχώς, δεν είχαμε κάποιο θύμα, ειδικά χθες που οι φλόγες πέρασαν ανάμεσα από τις κατοικίες», συμπληρώνει.

Η πυρκαγιά στο Λαγονήσι ξέσπασε στις 2 το μεσημέρι σε ξερά χόρτα, στη συμβολή της λεωφόρου Αναβύσσου με την οδό Παναγούλη, και έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων. Η Πυροσβεστική δέχτηκε την πρώτη κλήση για το συμβάν στις 2.05 μ.μ. και άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις. Στην επιχείρηση κατάσβεσης πήραν μέρος πάνω από 50 πυροσβέστες με 20 υδροφόρες, ενώ δύο ελικόπτερα «Ερικσον» πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού από αέρος. Στο σημείο έσπευσαν μηχανήματα των ΟΤΑ και εθελοντές.

Ο βαθμός δυσκολίας της επιχείρησης ήταν ιδιαίτερα υψηλός, καθώς στο σημείο της πυρκαγιάς υπήρχαν διάσπαρτα σπίτια, ενώ προσωρινά διεκόπη για λόγους ασφαλείας και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην περιοχή. Τέσσερις πυροσβέστες τραυματίστηκαν εκ των οποίων τρεις μεταφέρθηκαν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (ΓΝΑ) με ελαφρά εγκαύματα. Τους επισκέφθηκαν προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας τους ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μαζί με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Καπέλιο. Από τη φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς ένα σπίτι και άλλα δύο υπέστησαν ζημιές, ενώ κάηκαν ακόμα δύο ιδιωτικά αυτοκίνητα και δύο υδροφόρες της Πυροσβεστικής. Νωρίς το απόγευμα πάντως, η φωτιά οριοθετήθηκε και τέθηκε ουσιαστικά υπό έλεγχο, ενώ τα εναέρια μέσα έλαβαν εντολή να αποχωρήσουν πριν από το τελευταίο φως της ημέρας. Στο σημείο, για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης παρέμεναν έως χθες το βράδυ 50 πυροσβέστες με 27 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 21 ατόμων και 12 οχήματα ΟΤΑ. Ηταν η τρίτη πυρκαγιά που εκδηλώνεται στην ίδια περιοχή στη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας.

Και στη Λέσβο

Τέλος, αργά χθες το βράδυ, μεγάλη πυρκαγιά μαίνονταν σε πευκοδάσος στην περιοχή Καφενεδέλια Λέσβου. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατο σημείο και πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω των ανέμων. Αρχικά, στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 24 άτομα πεζοπόροι εθελοντές και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ωστόσο, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης αποφασίστηκε να σταλούν ενισχύσεις στη Λέσβο, πέντε υδροφόρες με πλοίο της γραμμής που αναχώρησε στις 9 μ.μ. από το Λιμάνι του Πειραιά και ένα πεζοπόρο τμήμα της 1ης ΕΜΑΚ με ελικόπτερο Super Puma.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή