Αντιπαραθέσεις με προσωπικό χαρακτήρα στη Βουλη

Αντιπαραθέσεις με προσωπικό χαρακτήρα στη Βουλη

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διαρκής πίεση λόγω της συνοπτικών διαδικασιών νομοθέτησης, η εξαιτίας αυτού του λόγου πίεση στο πολιτικό προσωπικό, αλλά και οι εκατέρωθεν διαθέσεις εντός περιβάλλοντος πόλωσης, συμβάλλουν ώστε συχνά πλέον οι φραστικές αντιπαραθέσεις στην Ολομέλεια της Βουλής να προσλαμβάνουν απολύτως προσωπικό χαρακτήρα για τους πρωταγωνιστές τους.

Μετά τα πρόσφατα «έχετε νεύρα» που είπε απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πολλές φορές ο πρωθυπουργός, χθες ο κ. Αλ. Τσίπρας, επίσης με εμφανώς ειρωνική διάθεση, είπε στον κ. Κυρ. Μητσοτάκη: «Χαίρομαι που σας κρατώ στην Αθήνα, σας κόβω από τα μπάνια σας και από τις διακοπές σας και σας κρατώ εδώ σε εγρήγορση».

Τα πράγματα, ωστόσο, προσλαμβάνουν χειρότερη μορφή, όταν σε χαμηλότερα θεσμικά επίπεδα, οι συγκρούσεις ξεσπούν. Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα χθες, με την οξύτατη σύγκρουση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη με τον εκ των αντιπροέδρων της Νέας Δημοκρατίας Αδ.Γεωργιάδη. Η αρχή έγινε με τον κ. Πολάκη να ενημερώνει την εθνική αντιπροσωπεία σχετικά με τις επιδόσεις του στο σχολείο:

«Μας έχετε ζαλίσει με το θέμα της αριστείας και της ασχετοσύνης. Εχουν βγει τώρα και μιλάνε για αριστεία. Ποιοι σε ποιους; Αναγκάζομαι τώρα να το κάνω και λίγο προσωπικό. Εγώ τελείωσα το λύκειο με είκοσι, κλειστό. Εβγαλα 1.960 μόρια στις Πανελλαδικές. Πόσα έβγαλε ο κ. Μητσοτάκης; Πόσα βγάλατε εσείς;» είπε ο κ. Πολάκης χειροκροτούμενος από τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Μπήκα στη Φιλοσοφική Αθηνών με 19,4. Θέλεις κι άλλο;» ήταν η πρώτη απάντηση του κ. Γεωργιάδη.

«Εσύ δεν έκανες καμιά δεκαπενταριά χρόνια να τελειώσεις το Ιστορικό-Αρχαιολογικό;» επέμεινε ο κ. Πολάκης.

«Είσαι ψεύτης!» αντέδρασε ο κ. Γεωργιάδης. «Πράγματι, το πήρα σε δέκα χρόνια το πτυχίο μου. Ξέρετε γιατί; Γιατί έχασα τους γονείς μου στο ενδιάμεσο και έπρεπε να φτιάξω επιχείρηση και να ζω την οικογένειά μου», πρόσθεσε, και υποστήριξε στον αντίποδα ότι ο κ. Πολάκης χωρίς πιστοποίηση ειδικότητας από Σχολή Εντατικολογίας, διετέλεσε διευθυντής Εντατικολογίας. «Επειδή, λοιπόν, εγώ σε ξέρω και εγώ θα σε κλείσω στη φυλακή, να ξέρεις ότι σε έχω μελετήσει πάρα πολύ καλά» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Πόσο αλήτης μπορεί να είναι κανένας! Πόση αλητεία μπορεί να κρύβει κανείς μέσα του;» σχολίασε από την πλευρά του ο κ. Πολάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή