ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ρουβίκωνας» κατά οικίας Μητσοτάκη

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Διαμαρτυρία έξω από το σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Λυκαβηττό πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας». Συγκεκριμένα, λίγα λεπτά πριν από τις 7 μ.μ., 10 με 15 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του προέδρου της Ν.Δ., πέταξαν φέιγ βολάν και φώναξαν συνθήματα κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στη συνέχεια αποχώρησαν χωρίς να προκληθεί περαιτέρω ένταση, ενώ δεν υπήρξαν προσαγωγές. Σε ανάρτησή της στο Athens Indymedia η αναρχική ομάδα ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «στις 19.00 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Λυκαβηττό. Πετάχτηκαν τρικάκια και φωνάχτηκαν συνθήματα. Ολοι/ες οι σύντροφοι/σες αποχώρησαν χωρίς να γίνει καμία προσαγωγή».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες, ο «Ρουβίκωνας» είχε πραγματοποιήσει «εισβολή» στο προαύλιο της Βουλής, με αφορμή την οποία ο κ. Μητσοτάκης είχε αποστείλει επιστολή στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Νίκο Βούτση. Ο τελευταίος είχε μεσολαβήσει προκειμένου να αφεθούν ελεύθερα ορισμένα μέλη της ομάδας που είχαν προσαχθεί από την ΕΛ.ΑΣ.

Στην επιστολή του ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπογράμμιζε ότι «είναι θεσμικά αδιανόητο να προσφέρεται ανοχή τύπου “Ρουβίκωνα”, να παραβιάζουν χώρους της Βουλής, ενώ προσβλέπουν ανοιχτά στην κατάλυση του κράτους» και ζητούσε να ενημερωθεί εγγράφως «με ποια αρμοδιότητα ο πρόεδρος του νομοθετικού Σώματος παρεμβαίνει προκειμένου να ελευθερωθούν πρόσωπα που διέπραξαν αδίκημα».

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ