Σέντρα στις 19/8 με εκκρεμότητες

Σέντρα στις 19/8 με εκκρεμότητες

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Σούπερ Λίγκα ενέκρινε την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος και επανεπιβεβαίωσε την έναρξή του στις 19 Αυγούστου, όμως οι εκκρεμότητες σχετικά με τη σύμβαση που αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τη διεξαγωγή των πλέι οφ παραμένουν. Το μόνο που ξεκαθαρίστηκε χθες είναι ότι οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας θα παραμείνουν 16.

Για τα άλλα δύο θέματα θα επιχειρηθεί να δοθεί λύση στο επόμενο Δ.Σ. που θα γίνει στις 18 Αυγούστου, δηλαδή την παραμονή της έναρξης του πρωταθλήματος. Οσον αφορά το θέμα των τηλεοπτικών συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις προκειμένου η ΕΡΤ να δεχθεί να δώσει περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ, για 30 αγώνες, μεταξύ των οποίων οκτώ των τεσσάρων «μεγάλων» ομάδων. Εφόσον επιτευχθεί αυτή η συμφωνία, θα δοθεί το ποσό στις «μικρομεσαίες» ομάδες ώστε να καλυφθεί περίπου το 75% από το κούρεμα του 18% που θέλει να κάνει η NOVA στο τηλεοπτικό συμβόλαιο του νέου πρωταθλήματος.

Σε αντίθετη περίπτωση, η απαίτηση της NOVA για μείωση 18% δεν θα γίνει δεκτή από τη Σούπερ Λίγκα με ορατό το ενδεχόμενο να υπάρξει καταγγελία σύμβασης από την πλευρά του συνδρομητικού καναλιού με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον του πρωταθλήματος και για την εύρυθμη λειτουργία των ΠΑΕ.

Οσον αφορά τα πλέι οφ, οι τέσσερις «μεγάλες» ΠΑΕ δεν επιθυμούν την τέλεσή τους στο νέο πρωτάθλημα επικαλούμενες καταπόνηση των ποδοσφαιριστών τους. Οι υπόλοιπες 12 ΠΑΕ επικαλέστηκαν τη σύμβαση με τη NOVA και τις ρήτρες που υπάρχουν και κάλεσαν τις «μεγάλες» ΠΑΕ να αναλάβουν το οικονομικό βάρος που θα δημιουργήσει μια τέτοια απόφαση. Στη συζήτηση υπήρξε ένταση και έγιναν δύο ψηφοφορίες για να καταλήξουν ότι τα πλέι οφ θα γίνουν, αλλά το πώς θα γίνουν θα καθοριστεί στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο.

Ο μεγαλομέτοχος της Λάρισας Αλ. Κούγιας μιλώντας στα ΜΜΕ, μεταξύ άλλων, υποστήριξε: «Υπάρχει  ένα  κλίμα  αλληλοκατανόησης και διάθεσης να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με τη NOVA και το πρωτάθλημα να αρχίσει κανονικά στις 19/8. Το πρωτάθλημα θα γίνει με 16 ομάδες και κρατάμε έναν αστερίσκο για το αν θα πρέπει να γίνουν τα πλέι οφ. Η απόφαση για τα πλέι οφ και το να μη γίνουν θα συμβεί μόνο αν συμφωνήσει και η NOVA, αλλιώς θα γίνουν. Πάμε για 16 ομάδες και την επόμενη σεζόν και συμφωνήσαμε όλοι ότι δεν έχει ενδιαφέρον το πόσες ομάδες αλλά το ποιες ομάδες θα υπάρχουν για να είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Επίσης πήραμε και ένα ποσό για την περυσινή σεζόν από τη χορηγία του Ιβάν Σαββίδη και περιμένουμε και την πρόταση της ΕΡΤ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή