ΕΛΛΑΔΑ

Κως: Χρηματοδότηση για την αποκατάσταση ζημιών στα σχολεία ζητά ο δήμαρχος

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Επικαλούμενος τα στοιχεία από τις αυτοψίες των ελεγκτών-μηχανικών της Κτιριακές Υποδομές που διενήργησαν τους ελέγχους ο δήμαρχος Κω, Γιώργος Κυρίτσης, τόνισε ότι οι υπηρεσίες του δήμου Κω, εφόσον διασφαλιστεί η χρηματοδότηση, είναι έτοιμες να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για να ολοκληρωθούν πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι απαραίτητες εργασίες και επισκευές.

Βάσει των ελέγχων, το ποσό ύψους 500.000 ευρώ απαιτείται, σύμφωνα με πρώτη εκτίμηση, για την αποκατάσταση των ζημιών, αλλά και των συνθηκών ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων.

Ο κ. Κυρίτσης επισημαίνει ότι τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν χωρίς προβλήματα και να λειτουργούν στον φυσικό τους χώρο, αφού κάθε άλλη λύση (μετεγκατάσταση ή ενοικίαση ξενοδοχειακών μονάδων για να φιλοξενήσουν τα σχολεία) δημιουργεί κοινωνική αναστάτωση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα σχολεία που επλήγησαν περισσότερο είναι το 1ο Λύκειο Κω, το 2ο Λύκειο Κω και το 1ο Γυμνάσιο Κω, τα οποία είναι πολυπληθή.

Ιδιαίτερα, το 1ο Γυμνάσιο Κω διαθέτει ένα μαθητικό δυναμικό που ξεπερνά τους 400 μαθητές, κάτι που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη τη μετεγκατάσταση του σε άλλη σχολική δομή ή και την εκ περιτροπής λειτουργία.

Σε δήλωσή του ο Γιώργος Κυρίτσης, αναφέρει:   

«Ολοκληρώσαμε τους ελέγχους, έχουμε σαφή και ξεκάθαρη εικόνα για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στα σχολεία του νησιού, που υπέστησαν ζημιές από το σεισμό.

Είμαστε έτοιμοι να τρέξουμε τις διαδικασίες, θέλουμε να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς προβλήματα, να μην δημιουργηθεί αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Κάνω έκκληση στην Πολιτεία να ανταποκριθεί άμεσα στο τεκμηριωμένο αίτημα μας και να εγκρίνει το ποσό της χρηματοδότησης που προκύπτει από τους ελέγχους και τις αυτοψίες που έγιναν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ