ΝΔ: «Παραμένουν οι κεφαλαιακοί περιορισμοί δυο χρόνια μετά την επιβολή τους»

ΝΔ: «Παραμένουν οι κεφαλαιακοί περιορισμοί δυο χρόνια μετά την επιβολή τους»

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δήλωση για την χαλάρωση των capital controls εξέδωσε η ΝΔ, δια του αρμόδιου τομεάρχη Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα. Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει πως οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι οι περιορισμοί άμεσα θα εξαλείφονταν, αποδείχθηκαν, και σε αυτήν την περίπτωση, κενές περιεχομένου και κάνει λόγο για μία οικονομία η οποία στενάζει υπό το βάρος της υπερφορολόγησης. 

Αναλυτικά:

«Δύο χρόνια από την επιβολή τους, οι κεφαλαιακοί περιορισμοί  εξακολουθούν –  και θα εξακολουθούν –  να υφίστανται.

Οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι οι περιορισμοί άμεσα θα εξαλείφονταν, αποδείχθηκαν, και σε αυτήν την περίπτωση, κενές περιεχομένου.

Με αποτέλεσμα οι κεφαλαιακοί περιορισμοί, που επί της ουσίας δεν μεταβάλλονται, σε συνδυασμό με τη διευρυμένη και μεγαλύτερη εσωτερική στάση πληρωμών, να δυσκολεύουν τις συναλλαγές και να στερούν πολύτιμη ρευστότητα από την πραγματική οικονομία.

Οικονομία, που στενάζει από την υπερφορολόγηση των πολιτών, των οποίων η φοροδοτική ικανότητα, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, έχει εξαντληθεί.

Η σκληρή πραγματικότητα εκδικείται τα ψέματα, τις αυταπάτες, την ανικανότητα και την ανευθυνότητα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή