Νέες εκδόσεις

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΑΤΡΙΣΙΑ ΧΑΪΣΜΙΘ

Η κραυγή της κουκουβάγιας

μτφρ.: Ανδρέας Αποστολίδης

εκδ. Αγρα, σελ 400

Πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ στο οποίο οι ρόλοι είναι ρευστοί και η κανονικότητα βρίσκεται σε διαρκείς διακυμάνσεις. Ο Ρ.Φ. είναι ένας φαινομενικά ήσυχος άντρας, ο οποίος παρακολουθεί, στο σπίτι της, μια νεαρή γυναίκα που προετοιμάζει τον γάμο της. Οταν συναντηθούν, κάτω από περίεργες συνθήκες, όλα ανατρέπονται γι’ αυτήν και τον αρραβωνιαστικό της, ενώ τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο μόλις εμφανιστούν δύο καινούργια πρόσωπα: η πρώην σύζυγος του Ρ.Φ και ο σύντροφός της. Το κυνήγι του ποντικού και της γάτας εξελίσσεται σταθερά, καθώς, στο μεταξύ, μέσω των αφηγήσεων αναπαρίσταται ο ψυχικός κόσμος των ηρώων και έρχεται στο προσκήνιο το τραυματισμένο παρελθόν.

ΧΡΥΣΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

ΒΙΚΥ ΧΑΣΑΝΔΡΑ

Αμμος στο βυθό

εκδ. Τόπος, σελ. 328

Δύο χρόνια μετά τις «Αόρατες φωνές», η Βίκυ Χασάνδρα επιστρέφει στον «Τόπο» (του εγκλήματος) με ένα μυθιστόρημα αστυνομικής υφής και πλοκής και στοιχεία ψυχολογικού θρίλερ. Η εξαφάνιση ενός πεντάχρονου αγοριού μαζί με το ποδήλατό του θα επιφέρει στο ασταθές οικογενειακό περιβάλλον μια γενικότερη αναστάτωση, αποκαλύπτοντας πτυχές μιας υπόθεσης υιοθεσίας που φέρνουν τον νεαρό ντετέκτιβ σε αντιπαράθεση με τους εμπλεκόμενους πρωταγωνιστές. Το μυθιστόρημα κινείται επιδέξια σ’ έναν κόσμο μυστηρίου, εσωτερικών συγκρούσεων και βασανιστικών ενοχών, καθώς η συγγραφέας σκιαγραφεί αδρά τους χαρακτήρες και την ψυχολογική ένταση που προκαλούν η εξαφάνιση του μικρού ποδηλάτη και τα επίμονα ερωτήματα του «φιλόδοξου και ανασφαλούς» ερευνητή.

ΚΩΣΤΑΣ Θ. ΚΑΛΦΟΠΟΥΛΟΣ

ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

ΡΟΜΠΕΡΤ ΚΙΡΚΜΑΝ

Τhe Walking Dead: Η άνοδος

του Κυβερνήτη

εκδ. Bell, σελ. 376

Ο δημιουργός της δημοφιλέστατης τηλεοπτικής σειράς «The Walking Dead» και των graphic novel που την ενέπνευσαν, παρουσιάζει τώρα μια σειρά μυθιστορημάτων που στόχο έχουν να μας βάλουν ακόμα πιο βαθιά στη δυστοπική πραγματικότητα της ζόμπι Αποκάλυψης. Ο συγκεκριμένος, που είναι ο πρώτος τόμος μιας τριλογίας, αναφέρεται στην άνοδο του περίφημου Κυβερνήτη – από τους πιο ενδιαφέροντες «κακούς» της σειράς· καθώς ο πολιτισμός γύρω του καταρρέει, ο Φίλιπ Μπλέικ έχει μοναδικό σκοπό να προστατέψει τη μικρή κόρη του, Πένι. Και θα κάνει κυριολεκτικά τα πάντα για να το πετύχει. Με τη χαρακτηριστική ανάλυση χαρακτήρων του «The Walking Dead», έχουμε εδώ μια συναρπαστική ιστορία επιβίωσης, η οποία διαβάζεται απνευστί.

ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΧΑΡΜΠΗΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΙΝΟ ΚΑΚΟΥΤΣΙ

Φρίντα Κάλο, Viva la Vida

μτφρ.:Τιτίκα Δημητρούλια,

εκδ. Αγρα, σελ. 92

Ο Ιταλός συγγραφέας συγκροτεί, μέσω του «ποιητικού» μονολόγου της σπουδαίας Μεξικανής ζωγράφου, τον κόσμο της, την προσωπικότητά της, την εποχή της. Η Φρίντα Κάλο αφηγείται γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή της, μιλάει για το ατύχημα, τη σχέση της με τον μεγάλο καλλιτέχνη Ντιέγκο Ριβέρα, δεν παραλείπει, ωστόσο, να αναφερθεί στα ιδανικά της, στη φιλία της με τον Τρότσκι, στις άλλες ερωτικές σχέσεις της, στο πάθος της για το Μεξικό. Αντιμάχονται τα δύο άκρα: από τη μία, ο όλεθρος, ο θάνατος και, από την άλλη, η ίδια η ζωή, το πάθος για ζωή, για τα χρώματα, για τόσα χρώματα όσα έχει και η ζωγραφική της.

ΧΡΥΣΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ

ΧΟΥΑΝ ΧΑΘΙΝΤΟ ΜΟΥΝΙΟΘ ΡΕΝΧΕΛ

Η μυστική εταιρεία του ονείρου

μτφρ.: Μαρία Μπεζαντάκου

εκδ. Opera, σελ. 144

Αν και οι Ισπανοί συγγραφείς δεν μας έχουν συνηθίσει σε ιστορίες του φανταστικού, ο Χουάν Ρένχελ παρουσιάζει μια σειρά ιστοριών που ξεπηδούν από απαγορευμένους κόσμους και πόρτες που δεν έπρεπε να ανοίξουν ποτέ, μιλάνε για πνεύματα και μεταφορά ψυχών σε άλλα σώματα, για μαργαριτάρια που περικλείουν το σύμπαν και συντελούνται στο ατμοσφαιρικό Λονδίνο. Ο 43χρονος Ρένχελ είναι από τους πιο αναγνωρισμένους διηγηματογράφους της Ισπανίας, με πολυάριθμα βραβεία στο ενεργητικό του, και επιδεικνύει μια «ήσυχη» γραφή με εκπλήξεις της φαντασίας που έρχονται σχεδόν φυσικά, χωρίς υπερβολές. «Η μυστική εταιρεία του ονείρου» είναι το πρώτο του βιβλίο στα ελληνικά.

ΣΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή