ΕΛΛΑΔΑ

Για εμπρησμό στη Λέσβο κάνει λόγο η Πυροσβεστική

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Σε εμπρησμό οφείλεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης σε αγροτοδασική περιοχή μεταξύ Γέρας και Πλωμαρίου, στη Μυτιλήνη. Αυτό εκτίμησε, μιλώντας χθες στην «Κ», ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Μυτιλήνης Νίκος Μπαμπάκος.

Οπως εξήγησε, στην ίδια περιοχή και μέσα σε διάστημα δέκα λεπτών ξεπήδησαν δύο εστίες φωτιάς. Η πρώτη έγινε άμεσα αντιληπτή από το πλήρωμα ενός περιπολικού της Πυροσβεστικής και τέθηκε αμέσως υπό έλεγχο. «Εκαψε μόλις 200 τετραγωνικά μέτρα και σβήστηκε», δήλωσε ο κ. Μπαμπάκος και προσέθεσε: «Ενώ οι πυροσβέστες είχαν μόλις θέσει υπό έλεγχο την πυρκαγιά, νέα εστία ξεπήδησε μπροστά τους, σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου. Η φωτιά ήταν μεγάλη και πήρε άμεσα έκταση». Η πρώτη πυρκαγιά είχε στόχο τον αντιπερισπασμό των πυροσβεστών, που περιπολούσαν στην περιοχή. Η πυρκαγιά τέθηκε νωρίς χθες το πρωί υπό έλεγχο, ωστόσο, στο σημείο παρέμεναν χθες πάνω από 100 πυροσβέστες για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων. Τους πυροσβέστες καθώς και τους χειριστές των πυροσβεστικών αεροσκαφών συνεχάρησαν με δηλώσεις τους στον Τύπο για την αυτοθυσία τους ο δήμαρχος της Λέσβου Σπύρος Γαληνός και άλλοι αξιωματούχοι των τοπικών αρχών.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονταν χθες ακόμα δύο πυρκαγιές, σε Κύθηρα και Ηλεία. Η πρώτη εκδηλώθηκε στην περιοχή του Μυλοποτάμου. Η προσπάθεια κατάσβεσης είχε μεγάλο βαθμό δυσκολίας λόγω των ανέμων, καθώς και διότι το μέτωπο της πυρκαγιάς κινείτο κοντά σε οικισμούς. Στην Ηλεία, αντίθετα, η πυρκαγιά κοντά στο χωριό Κούμανι δεν ενέπνεε ιδιαίτερη ανησυχία.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ