ΚΟΣΜΟΣ

Κύμα καύσωνα πλήττει την Ιταλία και τη Γαλλία

Τουρίστες στέκονται στην ουρά για να εισέλθουν στο Ουφίτσι, στη Φλωρεντία. Ενα πρόβλημα στον κλιματισμό του μουσείου υποχρέωσε τους ιθύνοντες να κλείσουν τις πόρτες για το κοινό, καθώς η Ιταλία δοκιμάζεται από κύμα καύσωνα.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Στο έλεος του καύσωνα βρίσκεται η Ιταλία, με τις υψηλές θερμοκρασίες να έχουν προκαλέσει καταστροφικές πυρκαγιές, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο μιας γυναίκας στο Αμπρούτζο, την ώρα που οι Αρχές προχώρησαν στο κλείσιμο ενός αυτοκινητοδρόμου κατά μήκος των ακτών της Μεσογείου.

Η σορός μιας γυναίκας ηλικίας 79 ετών, που όπως όλα δείχνουν έχασε τη ζωή της από τη φωτιά, εντοπίστηκε σε ένα κάμπινγκ κοντά στην οικία της στο Σαντομέρο.

Σε αυτήν την περιοχή οι φλόγες μετέτρεψαν σε στάχτες 20 στρέμματα γεωργικών εκτάσεων. Επιπλέον, τμήμα της παραθαλάσσιας οδού Βία Ορέλια, που συνδέει την περιφέρεια της Ρώμης με την ιταλική Ριβιέρα, έκλεισε για πολλές ώρες εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε κοντά στο Γκροσέτο στην Τοσκάνη. Με τις θερμοκρασίες να ανέρχονται στους 40 βαθμούς Κελσίου στην πλειονότητα της χώρας, συνολικά 26 πόλεις κηρύχθηκαν σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού για τον καύσωνα. Οι εισαγωγές ασθενών στις μονάδες πρώτων βοηθειών των νοσοκομείων αυξήθηκαν κατά 15% τις τελευταίες ημέρες και οι μετεωρολόγοι δεν προβλέπουν ύφεση των ακραίων φαινομένων πριν από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Επίσης, στη Γαλλία, 15 διαμερίσματα στο νότιο τμήμα της χώρας βρίσκονται επίσης αντιμέτωπα με τον καύσωνα που αναμένεται να συνεχιστεί έως την Κυριακή.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ