Φανερές και κρυφές παγίδες για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ

Φανερές και κρυφές παγίδες για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παγίδες κρύβει το μονοπάτι που οδηγεί τις ελληνικές ομάδες στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε χθες με την νταμπλούχο Κροατίας Ριέκα στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί την Τετάρτη 16 Αυγούστου στο Καραϊσκάκη και η ρεβάνς στην Κροατία την Τρίτη 22 του μήνα.

Ο Παναθηναϊκός έχει το δυσκολότερο έργο στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, αφού βρίσκει στον δρόμο του μια παραδοσιακή δύναμη του ισπανικού ποδοσφαίρου, την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την Μπριζ με την οποία έχει κοινή πορεία, αφού και η βελγική ομάδα αποκλείστηκε στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ από την τουρκική Μπασακσεχίρ. Ο ΠΑΟΚ έχει την πιο βατή κλήρωση, αφού θα παίξει με τη σουηδική, Εστερσουντ, η οποία ωστόσο στον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ προκάλεσε αίσθηση αφήνοντας εκτός συνέχειας την Γκαλατάσαραϊ. Τα πρώτα ματς θα γίνουν στις 17 του μήνα και οι ρεβάνς στις 24 Αυγούστου.

Μετά την Παρτιζάν, οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να ξεπεράσουν ένα ακόμη δύσκολο εμπόδιο για να βρεθούν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρόκειται για τη Ριέκα που στην τελευταία σεζόν κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της. Μάλιστα, πήρε και το κύπελλο Κροατίας πανηγυρίζοντας έτσι και το πρώτο της νταμπλ. Για να φθάσει έως τα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης χρειάστηκε να αποκλείσει δύο ομάδες. Στον 2ο προκριματικό γύρο νίκησε την ουαλλική Νιου Σέιντς με 2-0 εντός και 5-1 εκτός έδρας. Στον 3ο προκριματικό γύρο διασταυρώθηκε με την αυστριακή Σάλτσμπουργκ, την οποία απέκλεισε με δύο ισοπαλίες, 1-1 εκτός έδρας και 0-0 εντός.

Οι Βάσκοι της Αθλέτικ Μπιλμπάο που θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός, τερμάτισαν πέρυσι στην 7η θέση του ισπανικού πρωταθλήματος, ενώ στην Ευρώπη είχαν προχωρήσει έως τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ, όπου αποκλείστηκε από τον ΑΠΟΕΛ. Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα, τον Ματίας Γιόχανσον καλωσόρισε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με ανάρτησή της στους λογαριασμούς που λειτουργεί στα σόσιαλ μίντια. Ο 25χρονος Σουηδός δεξιός μπακ που αγωνιζόταν στην Αλκμααρ από τη σεζόν 2011-12, υπέγραψε χθες το νέο του συμβόλαιό με τους «πράσινους».

Τη βελγική Μπριζ θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ στην προσπάθεια της Ενωσης για πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης. Η Μπριζ τερμάτισε δεύτερη στο περυσινό βελγικό πρωτάθλημα και είναι μια ομάδα με σταθερή ευρωπαϊκή παρουσία. Δεδομένου ότι η ΑΕΚ θα μπορούσε να τύχει σε κάποια εκ των Μίλαν, Ντιναμό Κιέβου ή Κρασνοντάρ, η κλήρωση χαρακτηρίζεται σχετικά ευνοϊκή.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας που έλαβε στη Νιόν της Ελβετίας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΚ, Μηνάς Λυσσάνδρου, ανέφερε πως «η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τους ομίλους».

Ο προπονητής της Μπριζ Ιβάν Λέκο χαρακτήρισε την ΑΕΚ ως «μία από τις πιο δύσκολες κληρώσεις που θα μπορούσε να μας τύχει». Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στο Βέλγιο στις 17 Αυγούστου και ο δεύτερος στην Αθήνα στις 24/8. Η αίσθηση που επικρατεί στην Ενωση είναι πως η Μπριζ αποτελεί μια πραγματική ευκαιρία για την ΑΕΚ να βρεθεί έπειτα από 6 χρόνια στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Τέλος, την ομάδα που απέκλεισε την Γκαλατάσαραϊ θα βρει στον δρόμο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ο ΠΑΟΚ. Η σουηδική Εστερσουντ δεν έχει πολλές ευρωπαϊκές παραστάσεις, αλλά και μόνο το γεγονός ότι απέκλεισε την πανίσχυρη τουρκική ομάδα, μαρτυρά πως πρόκειται για πολύ επικίνδυνο αντίπαλο. Οι Σουηδοί είχαν επικρατήσει με 2-0 στην έδρα τους, ενώ το δεύτερο ματς στην Τουρκία ήρθε ισόπαλο 1-1. Ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, τόνισε σχετικά με την κλήρωση: «Είμαστε ικανοποιημένοι από την κλήρωση, αλλά πρέπει να το δείξουμε και μέσα στο γήπεδο για να πάρουμε την πρόκριση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή