Η τρίτη δόση της χρηματοδότησης των κομμάτων

Η τρίτη δόση της χρηματοδότησης των κομμάτων

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 3.114.000 ευρώ θα κατανεμηθούν στα πολιτικά κόμματα που δικαιούνται κρατικής χρηματοδότησης με απόφαση που υπογράφεται από τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη. Πρόκειται για τη 3η δόση της συνολικής χρηματοδότησης, η οποία κατανέμεται στα κόμματα ή στους συνασπισμούς κομμάτων που εξέλεξαν βουλευτές στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές ή ευρωεκλογές η συγκέντρωσαν ποσοστό τουλάχιστον 1,5% της επικράτειας. Ετσι, στον πίνακα των δικαιούχων συμπεριλαμβάνεται και το ΛΑΟΣ (Λαϊκός Ορθόδοξος Συνασπισμός) του Γ. Καρατζαφέρη που θα λάβει συνολικά 18.317,65 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι τα κόμματα ενισχύονται οικονομικά ως τακτική ενίσχυση για την κάλυψη των λειτουργικών τους δαπανών με κονδύλια που αναλογούν στο 0,5 τοις χιλίοις του κρατικού προϋπολογισμού του προηγούμενου έτους, αλλά και με μικρότερα ποσά «για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς» σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Οι δικαιούχοι συνδυασμοί είναι δώδεκα, ωστόσο κάποια σχήματα εμφανίζονται δύο φορές στον κατάλογο δεδομένου ότι συμμετείχαν με διαφορετικό όνομα ή με συνασπισμό στον οποίο συμμετείχαν διαφορετικά κόμματα στις βουλευτικές εκλογές και στις ευρωεκλογές. Επίσης, όταν πρόκειται για συνασπισμό κομμάτων η χρηματοδότηση κατανέμεται με βάση ιδιωτικά συμφωνητικά που έχουν υπογραφεί μεταξύ των κομμάτων.

Ετσι, για παράδειγμα στον συνασπισμό Δημοκρατική Συμπαράταξη (Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα – Δημοκρατική Αριστερά), το ποσό των 206.476,70 ευρώ, κατανέμεται, ως εξής:

Δημοκρατική Συμπαράταξη – τακτική χρηματοδότηση 68.825,57 ευρώ – για επιμορφωτικούς σκοπούς 13.765,11 ευρώ.

Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα – τακτική χρηματοδότηση 87.752,60 ευρώ – για επιμορφωτικούς σκοπούς 17.550,52 ευρώ.

Δημοκρατική Αριστερά – τακτική χρηματοδότηση 15.485,75 ευρώ – για επιμορφωτικούς σκοπούς 3.097,15 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή